VIOLENTELE DIN 10 AUGUST, ZI NATIONALA? – Orban se spala pe maini

867
violente 10 august

foto 10 august: national.ro

Violentele din 10 August 2018 din Piata Victoriei, atunci cand s-a incercat daramarea prin forta a Guvernului Romaniei, sunt de trista amintire, insa se doreste declararea zilei de 10 August ca zi nationala.

Astfel, deputatul PNL Cristian Buican a depus in Parlament propunerea legislativa pentru declararea zilei de 10 August drept Ziua nationala a demnitatii cetatenilor romani, a luptei impotriva coruptiei, abuzurilor si injustitiei.

Propunerea legislativa a ajuns la guvern pentru emiterea unui punct de vedere, insa Ludovic Orban s-a spalat pe maini. Nu a zis nici ca sustine propunerea legislativa, nici ca nu o sustine: “Parlamentul va decide asupra oportunitatii adoptarii acestei initiative legislative”, se arata in punctul de vedere al Executivului.

Explicatiile Guvernului

Guvernul PNL considera ca era necesara justificarea in Expunerea de motive, in mod punctual si temeinic, a solutiilor normative propuse, cu redarea cerintelor care reclama interventia normativa, cu referire speciala la principiile de baza si finalitatea reglementarilor propuse, cu evidentierea elementelor noi.

In punctul de vedere al guvernului se mai arata ca: “Avand in vedere ca, in conformitate cu cerintele prevederilor art. 15 alin. (1) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare si cele ale art. 15 alin. (1) din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicata, initiatorul initiativei legislative are obligatia sa precizeze in mod clar si precis sursele de acoperire a majorarii cheltuielilor bugetare, apreciem ca sintagma ‘din surse publice si private’ din cuprinsul art. 3 teza finala este inexacta,fiind astfel necesar ca initiatorul sa identifice bugetele din care se vor suporta cheltuielile aferente organizarii sarbatorii prevazute deinitiativa legislativa”.

*Cititi aici Punctul de vedere al Guvernului PNL
*Cititi aici Expunerea de motive privind initiativa legislativa
*Cititi aici Proiectul de lege

2 comentarii la “VIOLENTELE DIN 10 AUGUST, ZI NATIONALA? – Orban se spala pe maini

  1. 10 August poate fi definita in adevaratul sens al cuvantului drept „ziua instaurarii nazismului in Romania”. Daca trece aceasta mizerie de „Parlamenul meu”, nazistul o va promulga inainte sa ajunga in deal, asa cum face cu toate legile promulgate impotriva poporului roman. Legile in interesul poporului, aruncate la gunoi, asta fiind valabil si cu voturile romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole