SALATA TRADITIONALA CU ICRE DE CRAP – Produsul, recunoscut la nivel european
29 September 2021 18:54 Lumea Banilor 1554Salata traditionala cu icre de crap devine al zecelea produs romanesc recunoscut si inregistrat la nivel european, anunta ministerul Agriculturii, condus inca de demisionarul Adrian Oros (click aici pentru a citi).
Astfel, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat Regulamentul de punere in aplicare (UE) 1723/2021 al Comisiei din 22 septembrie 2021 de inregistrare a unei denumiri in Registrul specialitatilor traditionale garantate, "Salata traditionala cu icre de crap” - STG.
Pe langa cele 9 produse romanesti recunoscute si inregistrate la nivel european: Magiun de prune de Topoloveni (Indicatie Geografica Protejata), Salam de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Novac afumat din Tara Barsei (Indicatie Geografica Protejata), Scrumbie afumata de Dunare (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Carnati de Plescoi (Indicatie Geografica Protejata), Cascaval de Saveni (Indicatie Geografica Protejata), Salata cu icre de stiuca de Tulcea (Indicatie Geografica Protejata) si Telemea de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata), se alatura cel de al 10-lea, Salata traditionala cu icre de crap (Specialitate Traditionala Garantata).
Potrivit ministerului Agriculturii, in prezent, Romania mai are un alt produs care este in etapa de opozitie europeana, in vederea inregistrarii si dobandirii Indicatiei Geografice Protejate, respectiv Placinta dobrogeana.