MINISTRUL AGRICULTURII DEMISIONEAZA – Oros, atac la premier: „Pentru Florin Catu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati”

1036

sursa foto: facebook Adrian Oros

Demisie din Guvern dupa ce premierul a ajuns la conducerea PNL. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros (foto), il critica dur pe Florin Citu si isi anunta demisia din Executiv.

Ministrul Agriculturii scrie intr-o postare pe facebook ca marti, 28 deptembrie 2021, isi va depune demisia, explicand si motivele care l-au determinat sa faca acest lucru.

Potrivit lui Oros, pentru premierul Florin Catu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati. Astfel, bugetul ministerului pentru anul 2021 reprezinta 60% din executia bugetara a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate in derulare. Iar la rectificarea bugetara, MADR a primit o suma infima, absolut insuficienta, arata Oros.

Iata anuntul facut de Adrian Oros:

„Azi imi voi depune demisia din functia de Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale!
Pentru Premierul Florin Catu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati, ca atare:

 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezinta 60% din executia bugetara a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate in derulare. La rectificarea bugetara, MADR a primit o suma infima, absolut insuficienta.
 2. In PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultura. Asta desi in primul draft trimis la Comisie, in noiembrie 2020, PNRR continea un proiect complex pentru gestionarea apei in agricultura (irigatii, desecare/ drenaj si sistem antigrindina), in valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat in Programul de guvernare, alaturi de Reteaua de depozitare, procesare si distributie a produselor romanesti, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.
 3. Nu exista suficienta determinare pentru eradicarea activitatii samsarilor, a vanatorilor de subventii si a pietei negre, care afecteaza fermierii corecti. Astfel, orice subventie, orice forma de sprijin devine ineficienta.
  Multumesc tuturor celor cu care in aceasta perioada am colaborat, atat la elaborarea Programului de tranzitie, la viitorul Program National Strategic, dar si in activitatea curenta.
  Am avut onoarea si norocul sa cunosc oameni deosebiti, profesionisti, atat in Guvern, in MADR sau in mediul asociativ.
  M-am bucurat sa pot promova pe pagina mea si a ministerului, pe toti cei intalniti in deplasarile prin tara, fermieri romani care performeaza, care sunt exemple de succes.
  Am vrut sa arat ca si in Romania #SePoate”.

2 comentarii la “MINISTRUL AGRICULTURII DEMISIONEAZA – Oros, atac la premier: „Pentru Florin Catu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati”

 1. Si acest individ e căcăcios. De ce nu și-a dat demisia până acum ? Doar acum când vede că acest Psihopat Cuțu e pe cale să zboare, vrea să pară că el se dezice de Cuțu… ca să fie primit bine de alții care vor prelua puterea.

  Nenorocit si acest golan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole