SALARIUL MINIM PE ECONOMIE – Pozitia ministrului Muncii dupa ce USR-PLUS a cerut taxe zero: „Trebuie sa creasca”

763

Scandal in coalitia de guvernare pe tema salariului minim. USR-PLUS, prin vocea ministrului Economiei, Claudiu Nasui, cere zero taxe pe salariul minim (click aici pentru a citi).


De cealalta parte, liberalii, prin vocea ministrului de Finante Dan Vilceanu, nu sunt de acord (click aici pentru a citi).

Vilceanu nu crede

Vilceanu a declarat ca nu crede ca se poate aplica masura propusa de USR-PLUS cu privire la aceasta masura.
In joc a intrat si ministrul Muncii, Raluca Turcan. Care a declarat miercuri, 25 august 2021, potrivit digi 24, ca salariul minim trebuie sa creasca.
Oare la ce valoare s-a gandit Turcan, avand in vedere ca liberalul Vilceanu, care a ajuns ministru cu sustinerea lui Florin Citu, nu stie care este salariul minim? .

Iata declaratiile facute de Raluca Turcan:

Eu o sa va spun cateva principii, ca sa fie lucrurile foarte clare. Unu: cred ca salariul minim trebuie sa creasca si cred ca este mic in Romania

Deci unu: trebuie sa creasca pentru ca este mic si 2.300 brut este putin, in conditiile in care avem si un fenomen ingrijorator de munca nedeclarata sau munca subdeclarata, ceea ce face ca, de fapt, oamenii sa fie privati si in privinta salariului pe care il primesc in mana, si in privinta contributiilor la sistemul de pensii.
De asemenea, aceasta crestere a salariului minim trebuie facuta predictibil si sa nu conduca la o avalansa de concedieri si de pierderi de locuri de munca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole