Grid star
eveniment

REGULI PENTRU UTILIZAREA TROTINETELOR ELECTRICE – Primaria Capitalei a elaborat documentul. Circulatia pe trotuar: exceptiile. Interzis in parcuri (Document)

Primaria Capitalei a pus in dezbatere publica Regulamentul privind conditiile de utilizare a trotinetelor electrice inchiriate in regim selfservice prin intermediul platformelor online, pe domeniul public al municipiului Bucuresti.

Potrivit proiectului, este interzis utilizatorului de trotineta electrica sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului in care pe trotuare sunt amenajate piste speciale destinate bicicletelor si trotinetelor electrice sau trotineta electrica este transportata fara actionare electrica pentru a fi parcata.
Pentru a conduce o bicicleta sau o trotineta electrica pe drumurile publice, conducatorul acesteia trebuie sa aiba varsta de cel putin 14 ani. Daca un drum este prevazut cu o pista pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectiva. In lipsa acestei piste, circulatia trotinetelor electrice este permisa numai pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa pentru circulatia vehiculelor este de 50 km/h.

Maxim o persoana pe trotineta

Iata alte prevederi:

-Se interzice circulatia pe drumurile publice a mai mult de o persoana pe un singur vehicul/dispozitiv electric;
-Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice. Este interzis utilizatorului de trotineta electrica sa circule pe aleile din parcuri sau gradini publice:
-Se interzice conducerea unei trotinete electrice pe zone destinate numai pentru pietoni. Se interzice folosirea de catre utilizator de accesorii sau dispozitive mobile (telefon, smartphone, tablete, etc), inclusiv casti audio, atunci cand conduce o trotineta electrica;
Amplasarea/parcarea/stationarea trotinetelor electrice de catre operatorii si utilizatorii trotinetelor electrice este interzisa:
a) pe trotuare cu latimea mai mica de 2 m;
b) in zona statiilor de transport in comun, pe toata lungimea statiei si 25 m inainte si dupa statie;
c) pe aliniamentele cladirilor, gardurilor sau podurilor (sprijinite de acestea);
d) in zonele trecerilor de pietoni, pe toata lungimea trecerii si 25 m inainte si dupa trecerea de pietoni;
e) in locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme;
f) pe spatiile verzi;
g) in intersectii si la mai putin de 10 m de intersectii;
h) in zona acceselor auto si pietonale;
i) pe santierele in lucru de pe domeniul public;
j) pe gurile de canal/aerisire sau caminele aferente retelelor edilitare subterane;
k) pe locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme, inclusiv pe cele cu folosinta exclusiva (taxi, persoane cu handicap, autocare, motociclete, rezervate);
l) in toate zonele si spatiile in care s-ar periclita siguranta si desfasurarea fluenta a traficului rutier si/sau pietonal;
m) pe partea carosabila;
n) pe scari sau pasaje pietonale;
o) pe malurile raurilor sau lacurilor;
p) la rastele de biciclete;
q) in zonele de acces in gradinite, scoli, licee, universitati, piete agroalimenatare, complexe comerciale, precum si in zonele in care sunt amplasate terase de alimentatie publica si targuri sezoniere. Amplasarea/stationarea trotinetelor electrice se va face la limita acestor zone astfel incat sa nu obtureze accesul si sa ingreuneze circulatia.

RCA obligatoriu

Desfasurarea activitatii de catre operator pe domeniul public al Municipiului Bucuresti, se face pe baza autorizatiei/licentei/avizului de circulatie. Licenta/autorizatia/avizul se elibereaza pe baza cererii depuse in acest sens de catre operator la Directia Transporturi. Cererea trebuie sa fie insotita de o documentatie, care contine, printre altele, dovada detinerii asigurarii de raspundere civila si pentru accidente, cu efect pentru utilizatorii trotinetelor electrice.

*Proiectul

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani