PROBA CA MULTINATIONALELE SIFONEAZA PROFITURILE – Senatorul Daniel Zamfir: “’Fraierii’, adica firmele romanesti, platesc impozit in Romania, restul fenteaza! Cum ar arata bugetul statului, daca si marile corporatii ar plati impozitul in Romania, asa cum e normal?”. Iata cifrele

1787
PROBA CA MULTINATIONALELE SIFONEAZA PROFITURILE

“Cum ar arata bugetul statului, daca si marile corporatii ar plati impozitul in Romania, asa cum e normal?”. Intrebarea este pusa de cunoscutul senator PSD Daniel Zamfir (foto), care prezinta proba ca multinationalele sifoneaza profiturile.

Daniel Zamfir se refera concret la profiturile declarate de firmele din domeniul bricolaj care activeaza in Romania, cifrele aratand diferente extrem de suspecte. Senatorul a comentat pe pagina sa de Facebook, sambata, 5 iunie 2021, o dezvaluire facuta de Ziarul Financiar, care arata ca Dedeman – societate cu capital romanesc, detinuta de fratii Adrian si Dragos Paval – a declarat o marja de profit in 2019 dubla fata de cea a unei companii concurente, cu actionariat strain (vezi facsimil).

Iata postarea senatorului Daniel Zamfir:

Proba ca multinationalele sifoneaza profiturile din Romania.

Asadar, o firma romaneasca, Dedeman, are marja de profit 16%, iar o multinationala, concurenta, Hornbach, doar 3%. Kaufland, doar 7%? Lidl 5%? Cora si Profi pe pierdere?

‘Fraierii’, adica firmele romanesti, platesc impozit in Romania, restul fenteaza! Cum ar arata bugetul statului, daca si marile corporatii ar plati impozitul in Romania, asa cum e normal?

P.S. Grupul tarilor puternic industrializate, G7, a luat decizia ca multinationale sa plateasca impozit ACOLO UNDE FAC PROFITURILE, la o marja de 15%!

O veste proasta pentru guvernul roman al multinationalelor care-si luase alte angajamemte…”

Amintim ca sambata, 5 iunie 2021, ministrii de Finantei ai celor mai bogate tari din lume, reuniti in Summit-ul G7, au decis ca multinationalele vor plati un impozit minim global de 15% in tarile in care opereaza, nu in statele unde sunt inregistrate (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole