DRAGNEA A FOST VIZIONAR – Lovitura pentru multinationale. Ministrii de Finante ai celor mai bogate tari au batut palma: multinationalele vor plati impozit global minim de 15% in statele unde realizeaza profitul. Se incearca stoparea practicilor de mutare a profiturilor in paradisuri fiscale. In Romania, masura a fost propusa fara succes de Liviu Dragnea

12029
DRAGNEA A FOST INJURAT DEGEABA – Lovitura pentru multinationale. Ministrii de Finante ai celor mai bogate tari au batut palma: multinationalele vor plati impozit global minim de 15% in statele unde realizeaza profitul. Se incearca stoparea practicilor de mutare a profiturilor in paradisuri fiscale. Secretarul Trezorerie SUA: “Dreptate clasei mijlocii”. In Romania, masura a fost propusa fara succes de fostul lider PSD Liviu Dragnea

Lovitura cumplita pentru multinationale. Si nu doar pentru cele din Romania. O idee mai veche a fostului presedinte PSD Liviu Dragnea (foto) a fost insusita de cele mai bogate tari din lume. Mai exact, companiile multinationale vor trebui sa plateasca un impozit global minim de 15% in statele in care realizeaza profitul si nu in tarile unde sunt inregistrate.

Decizia a fost luata la Summit-ul G7, desfasurat la Londra, sambata, 5 iunie 2021, de catre ministrii de Finante ai celor mai bogate state din lume. Concret, in reuniunea G7 s-a decis ca societatile sa plateasca un impozit minim global de 15% in tarile in care opereaza, daca vor avea un profit de minim 10%. Peste aceasta valoare, se va aplica un impozit de 20%.

Masura are ca scop stoparea practicilor prin care marile companii isi muta profiturile in paradisurile fiscale pentru a scapa de taxe. Decizia G7 a fost salutata de secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, care a precizat ca in acest fel se va face dreptate clasei mijlocii si lucratorilor: “Acest impozit minim global va pune capat cursei scaderii fiscalitatii pentru companii si va face dreptate clasei medii şi lucratorilor din Statele Unite si din lume”.

Propunerea G7 va fi discutata in luna iulie la Summit-ul G20.

Fix asta a cerut Liviu Dragnea

Interesant este ca o asemenea masura a fost ceruta si in Romania. De catre fostul presedinte PSD Liviu Dragnea, asa cum precizam la inceputul articolului. Astfel, in decembrie 2018, Liviu Dragnea acuza multinationalele care isi muta profiturile din Romania in paradisuri fiscale sau in tarile de origine. Cu aceasta ocazie, Dragnea cerea ca marile companii sa fie taxate la noi in tara.

„E nevoie de un Guvern, de o coalitie, care sa le spuna atat bancilor, cat si multinationalelor din Romania, ca si aceasta tara are dreptul sa ceara ca din profiturile uriase pe care le fac aici, taxele sa le plateasca aici, nu in paradisuri fiscale sau in tarile de origine, ca banii ii fac aici, in Romania, cu romani”, preciza Liviu Dragnea.

Evident, propunerea lui Liviu Dragnea nu a fost implementata, liderul PSD fiind considerat un anti-european, un retrograd si un nationalist. Iata insa ca aproape trei ani dupa declaratiile lui Liviu Dragnea, masura sa este propusa chiar de cele mai bogate state din lume.

11 comentarii la “DRAGNEA A FOST VIZIONAR – Lovitura pentru multinationale. Ministrii de Finante ai celor mai bogate tari au batut palma: multinationalele vor plati impozit global minim de 15% in statele unde realizeaza profitul. Se incearca stoparea practicilor de mutare a profiturilor in paradisuri fiscale. In Romania, masura a fost propusa fara succes de Liviu Dragnea

 1. Acum ce merita borfasi astia?, cum eu cetatean roman platesc taxa pe lrofit iar tu jmechere de unde oi fi tu nu platesti.
  Ticalosii astia sa il elibereze imediat pe Dragnea . In cea ce privesc gazele si impozitul pe venit al multinationalelor Dragnea trebue declarat erou national.

  1. Marile idei sunt acceptate cu greu Pt. intelegerea lor trebuie sa …treaca un timp in care trebuie tinute in actualitate D-lui Dragnea nu numai ca nu i s-a acordat posibilitatea de a le,,tine in actualitate” si a le explica,dar i s-a ,,luat chiar si dreptul de a vorbi! La vremea aceea Europa politica inca nu luase in serios anumite aspecte ale pretentiilor de propagare a unei politici economice globale, care afecta cum este firesc si UE! Cei MARI siPUTERNICI uita uneori[pacat,pt ca asa s-a intamplat si cu…de pilda Hitler] interesul colectiv crezand la un anumit moment ca prioritar este doar interesul de grup sau zonal.Astazi,LUMEA este…. mica ! Se ,,misca”prin activarea intereselor generale,desi nu intotdeauna profitul acestei miscari este echitabil pt toata lumea!

 2. Și acum cine ii plătește daune ca l -au condamnat degeaba ,multinaționalele au fost deranjate de propunerea lui și i -au comandat boului din capul statului sa îl bage în închisoare, treaba cu abuzul în serviciu a fost cea mai mare ordinarie inventata,sa fie băgați în închisoare și cei ce l-au condamnat ( judecătorii lui peste prăjit, judecători sclavii ue)

 3. SIGUR DACA ESTE ADEVARAT….CU CE A PROPUS CU MULTINATIONALELE …NUMAI CA LA NOI IN TARA… CA NICAIEREA .ROMANII SANT SUGRUMATI DE TAXE SI TV .PE CARE TOTI LE PLATIM CHIAR SI CAND CUMPARAM …PRODUSE ALIMENTARE ..PE FIECARE PRODUS PLATIM ..DACA INAINTE ACEST LUCRU REFLECTA IN BONURI FISCALE CARE SE ELIBERA LA CASE DE MARCAT ACUM NU PREA AM MAI VAZUT STIPULAT… ORICUM .NU STIU CINE CASTIGA DACA NOI CUMPARATORII CUMPARAM NE TAXEAZA ..DAR PRODUCATORII CE MAI PLATESC ? SAU POATE PLATESC SI EI TVA .CU ALTE CUVINTE PE ACELASI MARFA SE PLATESC TVA PRIN CATE MAINI TRECE ..ACEASI MARFA FRUMOS …NU AM CE ZICE ..CONCLUZIA MUTINATIONALELE MERITA SA PLATEASCA..15 LA SUTA. DIN PROFIT NU SA VINA SA VANDA SI SA PLECE CU BANII NOSTRII ..NOUA ROMANILOR NERAMANIND NIMIC ..MACAR PENTRU FAPTUL CA AU VOIE SA VANDA INTR-O TARA STRAINA …TOATE LEGILE SANT CONTRA TARILOR MICI .FARA SA AIBE NICI UN BENEFICIU …AM AJUNS LA CONCLUZIA DUREROASA CHIAR DACA PE UNII NU -I SIMPATIZEZ .CA LUPTELE IN CULISELE PARTIDELOR DE A ELIMINA PE CATE UN NEDORIT CARE ARE IDEI VIZIONARE IN BENEFIUL ROMANIEI ESTE URIASI…SI UNII NU DORESC VIZIONARI IN BENEFICIUL ROMANIEI

 4. Nu am cum să caut acum, dar parcă Dragnea a propus ca impozitul să fie pe cifra de afaceri. Fiind pe profit, știm cu toții că acesta o să tindă spre zero…

  1. Da, propunerea lui Liviu- Nicolae Dragnea a fost ca multinaționalele să fie impozitate pe cifra de afaceri, căci impozitul pe profit se calcula la profitul declarat de multinaționale, cel mult zero la sută, dacă nu chiar pe minus / pierderi. Ferească Dumnezeu să nu lași excrocii să fure / înșele. Te asasinează.

 5. Deziderat foarte mare și util ,cere numai un Corp de control al statelor incoruptibil, ceia ce este aproape imposibil. MULTINAȚIONALELE ȘTIU „SĂ CORUPĂ-MITUIASCĂ” ,unde trebuie, cât trebuie. La noi unde justiția este foarte CORUPTĂ se fură și voturile „cu sacul” , e o bagatelă să mituiești-cumperi ieftin și forță de muncă și judecători CORUPȚI. Deloc întâmplător DRAGNEA e inchis pentru vine inventate cu „stagiul complet de penitenciar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole