Grid star
criptomonede

POLITIA ROMANA A PRIMIT CINCI OFERTE PENTRU SOFTUL DE MONITORIZARE A TRANZACTIILOR CRIPTO – Care sunt firmele interesate sa participe la licitatia lansata de IGPR

Politia Romana a primit cinci oferte pentru furnizarea unei solutii informatice pentru analiza tranzactiilor cu criptomonede, cu o licenta valabila pentru doi ani. Achizitia, evaluata la 1,6 milioane de lei, fara TVA, face parte din programul "Investigarea infractionalitatii informatice si analiza probelor digitale” finantat de UE.

Gilda Popa

Ofertele au fost depuse de firmele SoftwareONE Licensing Experts, Organizing Group, Beia Consult International, Web Win Group Net si Greensoft, potrivit informatiilor disponibile pe pe platforma de achizitii publice SICAP.

Anuntul privind achizitia a fost lansat de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) in 14 februarie, pe platforma de achizitii publice SICAP, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment. Politia Romana va plati si un curs de pregatire online a 20 de politisti care vor utiliza solutia informatica, al carui cost este estimat la 60.000 lei fata TVA.

Achizitia se incadreaza in proiectul "Investigarea infractionalitatii informatice si analiza probelor digitale” finantat de UE si include un set de 6 programe de monitorizare si un kit de training.

Politia Romana arata ca nu are o aplicatie software pentru a urmari tranzactiile cripto ale retelelor infractionale

In prezent, Politia Romana nu are in dotare o aplicatie software care sa vina in sprijinul specialistilor, analizele tranzactiilor cu criptomonede fiind efectuate cu solutii software gratuite, care nu ofera intotdeauna informatii complete cu privire la diversele tipuri de tranzactii efectuate pe piata cripto, motiveaza IGPR achizitia.

"Proiectul are ca obiectiv intarirea capacitatii structurilor de criminalitate informatica din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, de a identifica si analiza probele digitale, precum si asigurarea cooperarii inter-institutionale, la nivel national pentru prelevarea si analiza probelor digitale. Beneficiul obtinut in urma achizitiei va fi reducerea timpului de solutionare a sarcinilor si solicitarilor primite, in urma dotarii cu echipamente noi, superioare din punct de vedere al performantelor tehnice”, se arata in caietul de sarcini al procedurii de atribuire.

Politia Romana va achizitiona si cursuri de pregatire a 20 de politisti pentru utilizarea softului de monitorizare a tranzactiilor cripto.

"Valoarea estimata este compusa astfel:
– Solutie informatica pentru analiza tranzactii criptomonede (licenta 2 ani);
– 6 buc cu valoare estimata 1.523.975,46 lei fara TVA;
– Curs de pregatire on-line pentru solutia informatica de analiza tranzactii criptomonede: 1 pachet pentru 20 persoane – 1 pachet cu valoare estimata 60.301,45 lei fara TVA”, se arata in anuntul publicat de IGPR pe platforma de licitatii publice.

Ce portofoliu au firmele care au depus oferte la licitatia anuntata de Politia Romana

SoftwareONE este un furnizor global de top de solutii end-to-end de software si tehnologie cloud, cu sediul in Elvetia. Cu un portofoliu de servicii bazate pe IP si tehnologie, acesta permite companiilor sa dezvolte si sa implementeze in mod holistic strategiile comerciale, tehnologice si de transformare digitala. Cu aproximativ 8.700 de angajati si capabilitati de vanzari si livrare de servicii in 90 de tari, SoftwareONE ofera aproximativ 65.000 de clienti de afaceri cu solutii software si cloud de la peste 7.500 de editori. Actiunile SoftwareONE (SWON) sunt listate la SIX Swiss Exchange. In Romania, SoftwareONE Licensing Experts, are o cifra de afaceri de circa 37 milioane lei si 40 de angajati, potrivit datelor listafirme.ro

Organizing Group SRL este, potrivit datelor listafirme.ro, o societate cu doi angajati si cu o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de lei in 2020.

Beia Consult International este, potrivit informatiilor de pe pagina sa web, unul dintre principalii furnizori de echipamente de telecomunicatii din Romania, avand o experienta de 25 de ani in mai bine de 10.000 de proiecte pentru centrale telefonice, retele de centrale telefonice, retele de comunicatii voce-date si solutii de comunicatii avansate. Specialistii companiei au fost scolarizati periodic de catre diviziile ALCATEL BUSINESS SYSTEM si SIEMENS pentru a realiza lucrari de consultanta, proiectare, instalare, asistenta tehnica si service pentru echipamente de comunicatii. Potrivit listafirme.ro, compania a avut o cifra de afaceri de 9,5 milioane lei in 2020 si 47 de angajati.

Web Win Group Net SRL se autodescrie pe pagina ejobs.ro ca fiind o societate romano - americana, care face parte din grupul ce a creat Piatadesiteuri.ro, cu peste 1000 clienti interni si WEBDILIO L.L.C , companie ce dezvolta aplicatii Smart TV, LG, Samsung, FireTV, Apple TV, etc. pentru clienti mari. Printre clienti, potrivit informatiilor publice disponibile pe paginile autoritatilor publice, se numara Ministerul Fondurilor Europene, Primaria Sectorului 3 si Primaria Constanta. Potrivit listafirme.ro, compania a avut in 2020 o cifra de afaceri de 1,1 milioane lei si 8 angajati.

GreenSoft, compania infiintata in 1998 de catre doi tineri absolventi de Politehnica, a dezvoltat primele aplicatii web incepand din anul 1999 - primele versiuni Green framework, Green Track, Green Auto si Hr Tester. Incepand din 2004, compania isi mareste numarul de angajati si dezvolta noi aplicatii web, intre care Green CRM, Green Shop si Web Pos. Din 2010, adauga in portofoliu nostru, clienti din Europa si Orientul mijlociu, proiectand servicii software mai complexe, pentru companii mari si mijlocii. GreenSoft a avut o cifra de afaceri de 6,5 milioane lei si 26 de angajati in 2020, potrivit informatiilor lege5.ro. In prezent, compania are mai multe contracte cu autoritati publice locale, dar si cu Ministerul Economiei, potrivit datelor disponibile pe lege5.ro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani