PLATA IN CRIPTOMONEDE IN ZECI DE MAGAZINE DIN UCRAINA – Este primul lant de supermarketuri din Europa care accepta Binance Pay

1052

Binance a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu lantul ucrainean de supermarketuri VARUS, care va permite platile in criptomonede pentru achizitiile de produse alimentare prin Binance Pay Wallet, potrivit Cointelegraph.

Asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment, Ucraina a adoptat oficial in martie 2022 un cadru legal pentru activele virtuale, legalizand astfel toate serviciile cripto, platformele de exchange cripto si afacerile in domeniu.

Gilda Popa

Magazinul alimentar este una dintre cele mai mari companii din Ucraina, cu peste 111 magazine in 28 de orase din tara. VARUS este, in acelasi timp, si primul supermarket din Europa care accepta Binance Pay, potrivit comunicatului celor doi parteneri.

Folosind aplicatia Binance si VARUS, clientii se pot bucura de plati instantanee cu criptomonede si de livrare rapida in 9 orase ale Ucrainei (Kyiv, Dnipro, Kamianske, Kryvyi Rih, Zaporizhzhia, Brovary, Nikopol, Vyshhorod, Pavlograd)”, se arata in anuntul publicat pe pagina web a Binance.

Companiile au anuntat, de asemenea, o „promotie” care consta intr-un fond de recompensa pe care il pot accesa clientii care comanda ceva din programul VARUS Delivery in valoare de peste 500 grivne (UAH) si platesc cu Binance Pay. Astfel, acestia vor fi recompensati cu 100 UAH.

In urma cu o luna, o companie ucraineana de plati POS si criptomonede numita Whitepay a lansat un nou program care le-a permis ucrainenilor sa achizitioneze electronice si alte produse cu criptomonede.

Extinderea parteneriatelor pentru platile cripto in Ucraina vine in contextul in care presedintele Volodimir Zelenski a semnat pe 16 martie 2022 proiectul de lege privind activele virtuale, legalizand astfel toate serviciile cripto, statutul furnizorilor de astfel de servicii, platformele de exchange cripto si afacerile in domeniu. Ucraina a devenit la acel moment una dintre primele 5 tari din lume care adopta un cadru legal pentru piata cripto.

Cum se efectueaza plata in criptomonede

Binance a publicat, de asemenea, si un tutorial video cu privire la plata in criptomonedemla supermarketurile din lantul VARUS.

Pasul 1

  • Descarcati aplicatia Binance (iOS /Android) si accesati site-ul web VARUS.

Pasul 2

  • Selectati produsul pe care doriti sa il comandati de la VARUS si platiti cu Binance Pay.

Pasul 3

  • Obtineti un articol sau un produs care va fi livrat rapid si in siguranta.

Vitalik Buterin: „Ucraina ar putea deveni ‘urmatorul hub Web3”

Reamintim ca fondatorul Ethereum Vitalik Buterin, aflat la Kyiv Tech Summit organizat intre 6 si 9 septembrie 2022 in Ucraina, a spus ca tara ar putea deveni „urmatorul hub Web3”.

O tara poate deveni un hub Web3 daca cetatenii sai sunt interesati activ de aceasta tehnologie si decid sa aduca o contributie majora la dezvoltarea acesteia. Ucraina are atat capacitatile, cat si hotararea de a face acest lucru”, a adaugat Buterin.

Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, conturile oficiale de Twitter ale guvernului ucrainean si ale viceprim-ministrului Mykhailo Fedorov au furnizat adrese de portofel pentru donatiile de bitcoin (BTC), ether (ETH) si stablecoin tether (USDT) inca din primele zile ale invaziei ruse, pe 26 februarie. In martie, la cateva zile dupa definitivarea cadrului legal pentru legalizarea tranzactiilor cripto, Ucraina a lansat si un muzeu NFT, pentru a pastra memoria criptata in arta digitala a evenimentelor care au avut loc din 24 februarie, cand Rusia a lansat atacul asupra Ucrainei, a anuntat la acel moment Lumea Banilor.

Guvernul Ucrainei a cumparat arme, vehicule aeriene fara pilot (asa-numitele UAV-uri, cunoscute publicului larg ca drone) si lunete digitale pentru arme de foc, pe langa alte echipamente militare neletale, cu o parte din cele 60 de milioane de dolari in criptomoneda donate de la inceputul razboiului cu Rusia, a anuntat vicepremierul Mykhailo Fedorov in august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole