UCRAINA LANSEAZA PRIMUL MUZEU NFT DEDICAT MEMORIEI RAZBOIULUI – Fondurile din vanzarea operelor de arta digitala, folosite pentru a sustine atat trupele ucrainene, cat si civilii

1284

Ucraina condusa de Volodimir Zelensky (foto) lanseaza un muzeu NFT, pentru a pastra memoria criptata in arta digitala a evenimentelor care au avut loc din 24 februarie, cand Rusia a lansat atacul asupra Ucrainei. Pagina oficiala a muzeului arata ca 100% din veniturile din vanzarile NFT vor merge „direct catre conturile cripto oficiale ale Ministerului Transformarii Digitale al Ucrainei” pentru a sprijini atat trupele ucrainene, cat si civilii.

Meta History Museum of War (Muzeul Digital al Razboiului) expune opere digitale care ilustreaza razboiul din perspectiva Ucrainei, din momentul in care Rusia a lansat agresiunea armata impotriva tarii. Initiativa va servi si ca campanie de strangere de fonduri, in conditiile in care guvernul ucrainean a anuntat ca a primit nu mai putin de 65 milioane euro in donatii cripto in ultima luna, relateaza Reuters.

Pe 25 martie, Mykhailo Fedorov, viceprim-ministru al Ucrainei si ministrul transformarii digitale al Ucrainei, a anuntat pe contul sau oficial de Twitter lansarea muzeului NFT unde vor fi expuse cele mai memorabile evenimente ale conflictului ucraineno-rus. Potrivit lui Fedorov, muzeul are rolul simbolic de a celebra „identitatea si libertatea ucrainenana”, pastrand memoria evenimentelor care au avut loc din 24 februarie, cand Rusia si-a lansat atacul asupra Ucrainei.

In timp ce Rusia foloseste tancuri pentru a distruge Ucraina, ne bazam pe tehnologia revolutionara blockchain. @Meta_History_UA NFT-Museum este lansat. Locul de pastrare a amintirii razboiului. Si locul pentru a celebra identitatea si libertatea ucrainene”, a scris vicepremierul Ucrainei pe pagina sa de Twitter.

In plus, muzeul NFT va servi la colectarea de donatii pentru a ajuta poporul ucrainean sa depaseasca aceste momente dificile.

Muzeul pare sa fie materializarea unei idei dezvaluite pentru prima data de Alex Bornyakov, secretar de stat la Ministerul Transformarii Digitale, si citata de CryptoPotato pe 14 martie.

Criptomonedele si NFT-urile isi unesc fortele pentru a ajuta Ucraina

Potrivit site-ului oficial al Muzeului NFT, 100% din veniturile din vanzarile NFT vor merge „direct catre conturile cripto oficiale ale Ministerului Transformarii Digitale al Ucrainei” pentru a sprijini atat trupele ucrainene, cat si civilii.

Muzeul NFT a fost creat pentru a lasa o amprenta asupra istoriei, se arata pe pagina acestuia. Guvernul ucrainean doreste ca generatiile viitoare sa stie cum au trait predecesorii lor razboiul si ce a insemnat acesta pentru poporul lor.

Formula fiecarui NFT este clara si simpla: fiecare token este o adevarata stire dintr-o sursa oficiala si o ilustratie realizata de artisti, atat ucraineni, cat si internationali […] Nu vom lasa niciodata sa dispara nicio zi din aceasta perioada din registrul istoria lumii”, se arata pe pagina muzeului.

Ucraina a primit peste 65 de milioane de dolari din donatii cripto

Potrivit portalului Ministerului ucrainean al Transformarii Digitale, Ucraina a primit peste 65 de milioane de dolari in criptomonede.

Alex Bornyakov, ministrul adjunct al transformarii digitale al Ucrainei, a spus ca criptomonedele au jucat „un rol semnificativ in apararea Ucrainei”, contribuind la sustinerea trupelor ucrainene cu alimente, medicamente, comunicatii, veste antiglont etc. Deocamdata, donatiile nu sunt folosite pentru cumpararea de arme, chiar daca aproape toate fondurile au fost indreptate catre Armata Ucrainei.

Ucraina regandeste modul in care a fost povestita istoria de ani de zile, cu o colectie de NFT-uri care arata practic ora de ora cum au inceput sa se desfasoare toate evenimentele razboiului incepand cu 24 februarie 2022. Vanzarile NFT-urilor sunt de asteptat sa inceapa in perioada urmatoarele 4 zile.

1 comentariu la “UCRAINA LANSEAZA PRIMUL MUZEU NFT DEDICAT MEMORIEI RAZBOIULUI – Fondurile din vanzarea operelor de arta digitala, folosite pentru a sustine atat trupele ucrainene, cat si civilii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole