PARTENERIAT ISTORIC INTRE OPERA SI SIBIENII DE LA ELROND - Peste 300 de milioane de utilizatori ai Opera vor beneficia de ecosistemul blockchain dezvoltat de compania romaneasca pentru a accesa Web3
Compania norvegiana Opera, dezvoltatorul Opera Crypto Browser, anunta pe blogul sau parteneriatul cu sibienii de la Elrond Network. Acesta va facilita accesul a peste 300 de milioane de utilizatori la o serie de aplicatii descentralizate (dApps), oferite de primul browser Web3 din lume cu suport nativ pentru dApps. Integrarea blockchain-ului Elrond (EGLD) va extinde gama de servicii cripto disponibile in browser si va permite tranzactiile cu EGLD direct din portofelul cripto oferit de Opera Crypto Browser.
Gilda Popa
"Suntem incantati sa accesam baza vasta de utilizatori Opera pentru a le oferi tranzactii mai ieftine si mai rapide, precum si acces la ecosistemul dApp in plina dezvoltare al Elrond”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond Network, potrivit anuntului postat pe pagina companiei sibiene.
Browserul Opera ofera un portofel cripo integrat fara custodie, care permite accesarea a mai multe ecosisteme blockchain din acest singur punct de intrare pentru milioane de utilizatori. O data cu integrarea, planificata pentru finalul anului 2022, utilizatorii Opera vor avea acces la Elrond Standard Digital Token (ESDT), un standard nativ de emitere a token-ului, in plus fata de token-urile native EGLD, ceea ce asigura un punct de intrare excelent pentru Web3.
Astfel, utilizatorii vor putea accesa Web3 fara a se baza pe un portofel terta parte, iar tehnologia din spatele blockchainului Elrond va asigura tranzactii rapide, fara intreruperi si cu securitate sporita, precizeaza cele doua companii in comunicatele care anunta parteneriatul.
"Veti obtine, de asemenea, acces la dApps bazate pe Elrond, cum ar fi platforma globala si automata de tranzactionare Maiar Exchange, alaturi de o multitudine de jocuri P2E, inclusiv Cantina Royale, Knights of Cathena si Age of Zalmoxis, fara a necesita extensii de browser sau aplicatii de portofel terte”, se arata in comunicat.
Parteneriatul Opera – Elrond faciliteaza accesul utilizatorilor la Web3
La randul sau, Danny Yao, senior product manager la Opera, a declarat pentru CoinTelegraph, ca prin acest parteneriat compania urmareste in mod activ o politica multichain, integrand mai devreme Ethereum, Bitcoin, Polygon si BNB Chain.
"Scopul nostru este sa fim un punct de intrare inteligibil si sigur in Web3 pentru oricine este interesat de cripto. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca vom furniza o functie de selectare a portofelului care le permite utilizatorilor nostri sa aleaga ce portofel doresc sa foloseasca pentru a interactiona cu un anumit dApp”, a precizat Danny Yao.
Elrond este un protocol blockchain care ofera viteze de tranzactie extrem de rapide prin utilizarea sharding-ului. Proiectul se descrie ca un ecosistem tehnologic pentru noul internet, care include fintech, finante descentralizate si internetul obiectelor (IoT). Platforma sa de executie a contractelor inteligente este capabila de 15.000 de tranzactii pe secunda, latenta de sase secunde si un cost minim pe tranzactie. Blockchain-ul are un token nativ cunoscut sub numele de eGold sau EGLD, care este utilizat pentru plata taxelor de retea, miza si recompensarea validatorilor. Elrond a fost anuntat pentru prima data in august 2019, iar reteaua sa principala a intrat in functiune in iulie 2020.
"Integrarea perfecta a Elrond extinde si mai mult gama larga de servicii cripto-centrate disponibile pentru utilizatorii Opera Crypto Browser. O astfel de interoperabilitate devine din ce in ce mai importanta pentru orice proiect care urmareste sa imbratiseze Web3 si suntem incantati ca un alt partener blockchain ni se alatura in misiunea noastra de a accelera evolutia internetului”, a declarat si Susie Batt, Crypto Ecosystem Lead la Opera, potrivit comunicatului Opera.
De la lansarea proiectului in 2018, Opera a integrat, de asemenea, mai multe retele descentralizate, inclusiv Ethereum, Bitcoin, BNB Chain, Polygon, si a anuntat parteneriate cu Pancakeswap, 1inch, NEAR, Solana si altele.
Elrond a primit recent unda verde de la BNR
Reamintim ca, asa cum a notat Lumea Banilor la acel moment, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat la inceputul lunii martie 2022 tranzactia prin care sibienii de la Elrond Network (EGLD) achizitioneaza compania locala Capital Financial Services (Twispay). Achizitia va permite Elrond sa ofere conturi IBAN si carduri Visa sau Mastercard utilizatorilor.
"Aceasta decizie istorica a Bancii Nationale a Romaniei permite cetatenilor UE si, in curand, tuturor cetatenilor de pretutindeni, sa beneficieze de fluxul de valoare (n.r. oferit de blockchainul Elrond) cu procesare a tranzactiilor aproape instantanee, la costuri de 100 de ori mai mici, cu transparenta deplina si fiabilitate mai mare” a declarat atunci Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.