LIBERALIZAREA PIETEI DE ENERGIE – Ministrul Virgil Popescu avertizeaza: „Nu pot continua”

1353
liberalizarea pietei energiei electrice

Ministrul Energiei Virgil Popescu (foto) anunta ca exista practici comerciale incorecte la incheierea contractelor de energie si ii avertizeaza pe furnizori ca aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua si nu vor fi tolerate.

Virgil Popescu a declarat intr-o postare pe Facebook ca ANRE si ANPC fac controale la furnizorii de energie, controale soldate deja amenzi.

Iata declaratiile facute de Virgil Popescu:

„ANRE si ANPC au, in acest moment, controale in desfasurare la furnizorii de energie. Pana acum, o prima etapa de controale a ANRE s-a soldat deja cu amenzi. ANPC, la randul ei, efectueaza controale, iar din datele partiale pe care le am reiese ca exista practici comerciale incorecte la incheierea contractelor de energie, exista clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe pozitii de inferioritate in fata furnizorului.
ANPC este atenta si va continua controalele pentru ca toti furnizorii de energie sa stie ca ca aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua si nu vor fi tolerate”.

Amenzi

La inceputul acestei luni, Agentia de Reglementare in Domeniul Energiei a aplicat sanctiuni in cuantum de 2.010.000 lei pentru nerespectarea reglementarilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice in contextul liberalizarii pietei de energie electrica (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole