LIBER LA VANZAREA COMPANIILOR DE STAT – Citu s-a tinut de promisiune

3334

Premierul Florin Citu s-a tinut de promisiune in ceea ce priveste abrogarea Legii 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica.

Initiat de catre senatorul PSD Serban Nicolae, actul normativ suspenda timp de doi ani „orice operatiuni privind instrainarea participatiilor statului la companiile si societatile nationale, precum si la societatile la care statul are calitatea de actionar, incepute anterior intrarii in vigoare a prezentei legi”.
Deci, stopa orice privatizare a companiilor nationale, precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Portul Constanta sau Aeroportul Otopeni (click aici pentru a citi).

Premierul a declarat miercuri, 3 februarie 2021, ca in sedinta de Guvern a fost adoptat un Proiect de lege care abroga Legea 173 din 2020.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

“In sedinta de Guvern de astazi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult asteptat, in special, de partea puternica a economiei, de economia privata, proiect de lege care, atunci cand a aparut, a creat foarte multa rumoare si neincredere in Romania, proiect de lege care a fost aprobat de opozitia de atunci, o lege care a fost aprobata atunci in Parlamentul Romaniei.

Proiectul de lege de acum abroga acea lege , o lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piata, dreptul companiilor din Romania, celor unde statul este actionar majoritar, sa acceseze fonduri din sectorul privat, sa fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astazi reparam aceasta nedreptate.

Din primul moment am spus ca vom abroga aceasta lege in momentul in care vom prelua guvernarea si astazi in sedinta de guvern a fost aprobat un proiect de lege care abroga Legea 173 din 2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica. Acest proiect de lege merge in Parlament”.

5 comentarii la “LIBER LA VANZAREA COMPANIILOR DE STAT – Citu s-a tinut de promisiune

 1. Acesti vanzători de țară sa fie acuzati de Înaltă Trădare, sa fie judecati si condamnati ! Români iesiti in stradă ! Acele companii ne aparțin si nouă ! Romani nu uitati in noi stă PUTEREA !

 2. Sper din suflet ca acest proiect NAZIST, initiat tot de nazisti sa nu treaca de Parlament. Daca trece de Parlament , singura solutie a romanilor este sa mature pe jos cu acest GuWern si Parlament. Companiile strategice TREBUIE sa apartina statului, poporului, nu sobolanilor straini. Se impune nu abrogari legi 173 din 2020, ci proiect de lege pentru TRECEREA tuturor companiilor strategice in proprietatea statului. Companiile nationale sunt a natiunii !!!. Cum isi permite un sobolan cu iz penal sa instraineze ultimele companii nationale?. Unde sunteti romani?. Pentru o Ordonata de Urgenta ati iesit cu zecile de mii ca sa protestati , dar 99% nu ati stiut de ce ati iesit in strada, iar acum pentru vanzarea tarii si implicit si a voastra ce faceti? aveti ochii acoperiti, urechile astupate, si limba inghitita?. Aparati-va tara. Treziti-va!!!.

 3. @ O acțiune ce ar avea necesare avize de aprobare de la mai multe instituții cum ar fi Ministerul Justiției, Consiliul Concurenței, CCR, Curtea de Conturi, Ministerul de Finanțe, BNR, alte instituții și ministere, după care de votul parlamentului, ?

 4. Pentru aceste companii de interes strategic, aici este esenta, statul roman nu trebuie sub nici o forma sa cedeze pachetul majoritar de minimum 51%. Pentru pachetul minoritar, trebuiesc analize profunde, de substanta. Si asa pretul platit pentru primirea in UE, a fost si este catastrofal pentru Romania.

 5. Pai de ce credeti ca au ajuns niste analfabeti la guvernare, de fapt pusi de afara – pt vanzare. Ciuciu a reusit ce nu a reusit ciolos, acum observati s-a inceput vanzarea celor 4 spitale, a mutat clotilda, nicusor – nu stiu , nu cunosc, negustorul voiculescu va spune – pai nu putem sa platim, deci a ramas sa-si plateasca spitalele, care nu vor putea, deci vor deveni gauri negre si ne va spune negustorul si cu ciuciu ca trebuie sa le vanda ca nu se mai poate altfel.
  Romani, treziti-va, ramaneti fara spitale de copii, ochi si alte cele.
  Poate nu stiti ce va doriti, asta pt care vor spitale ca afara, unde iti rupi piciorul si ramai dator pe viata pt un gips , o radiografie, eventual o operatie.
  Apelez la toti frumosii care erau ingrijorati de justitie, care era cat pe ce sa devina independenta, dar biiinee ca ati fost acolo pe baricade si ati rezolvat.
  Acum poate va treziti si iesiti , sa nu ramanem fara spitale gratuite, sau poate vreti sa iesiti sa se privatizeze toate ca sa aveti conditii de AKH, unde visati toti sa ajungeti (asta doar sa stati putin in lux, ca medicii sunt buni si la noi, dar nu va intreaba din 5 in 5 minute dc va e bine), dar vedeti ca aia care merg acolo, platesc asigurari , nu gluma, voi va vaitati ca platiti mult la sanatate si nu beneficiati , stati sa vedeti de ce veti mai beneficia cu negustorul. Sa vedeti ce mishto va fi cand va incadrati la asigurarea de 3 analize/an, restul cu plata, ca ati vrut conditii de 5 stele.
  Viitorul pare stralucitor, desigur hi , hi , pt cei cu bani.
  Stati in case , ca le vor fura si pe alea de sub voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole