IOHANNIS DESTRAMA URZEALA LUI CITU – Ministrul Finantelor nu mai poate vinde CEC. Presedintele Klaus Iohannis n-a mai avut incotro: a promulgat Legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, initiata de Serban Nicolae, care interzice privatizarile timp de 2 ani, ca masura de protectie in fata crizei COVID-19

2042

Presedintele Klaus Iohannis si-a acceptat infrangerea si a promulgat Legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica. O lege care blocheaza cel putin o privatizare pe care ar urzi-o ministrul Finantelor Publice, Florin Citu (foto).

Spunem ca Iohannis si-a acceptat infrangerea, intrucat legea a fost atacata la CCR de catre PNL (partidul condus de facto de catre presedintele Romaniei), dar Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate (click aici pentru a citi).

Actul normativ – initiat de catre Serban Nicolae si alti 13 senatori ai Partidului Social Democrat – interzice privatizarile timp de doi ani, ca masura de protectie economica in fata crizei COVID-19. Deci inclusiv privatizarea CEC Bank (una dintre cele doua bani detinute de catre statul roman, alaturi de Eximbank), despre care alt senator PSD, Daniel Zamfir, spunea ca ar fi intrat in vizorul ministrului de Finante Florin Citu in vederea privatizarii (click aici pentru a citi).

Asa cum Lumea Banilor a scris deja (a se vedea linkul de la final), legea lui Serban Nicolae se bazeaza pe faptul ca articolul 135, alineatul 2, litera b din Constitutie obliga statul roman „sa asigure protejarea intereselor nationale in activitatea economica, financiara si valutara”.

Aceste interese sunt reprezentate, intre altele, de participatiile pe care statul le detine la companiile si societatile nationale, la banci si la diverse alte societati. Toate acestea sunt entitati economice la care statul detine actiuni, ca actionar unic sau in diverse cote de participare.

In mod evident, efectele negative in plan economic determinate de starea de urgenta si de criza COVlD-19 se vor prelungi pe o perioada mai lunga decat cea raportata strict la durata starii de urgenta. De aceea, este necesar ca masura interdictiei sa opereze pentru o perioada mai indelungata, de siguranta. Bineinteles, in masura in care se apreciaza ca efectele negative au incetat, ori ca instrainarea participatiilor statului ar fi benefica protectiei intereselor nationale in economie, tot printr-un act normativ cu putere de lege perioada interdictiei ar putea fi scurtata. In mod corespunzator, aceasta poate fi si prelungita”, explica initiatorii actului normativ.

* Cititi aici forma completa a Legii privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, precum si intreaga argumentatie a celor 14 senatori PSD

8 comentarii la “IOHANNIS DESTRAMA URZEALA LUI CITU – Ministrul Finantelor nu mai poate vinde CEC. Presedintele Klaus Iohannis n-a mai avut incotro: a promulgat Legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, initiata de Serban Nicolae, care interzice privatizarile timp de 2 ani, ca masura de protectie in fata crizei COVID-19

  1. …E POSIBIL CA PE TIMPUL PNL SA VINDEM SI CE MAI AVEM AL TARII NOASTRE …??? CU ATATA TENACITATE SE LUPTA ISTIA SA DISTRUGA TOTUL DIN TARA …!! PARCA NU SANT ROMANI , PARCA SANT DUSMANII TARII … IN LOC SA TINA CU DINTII CU ORI CE SACRIFICIU DE AVUTIA ROMANIEI …EI SA DEA TOTUL …DACA ERA LA CONDUCEREA TARII UN AMARAT DE MUNCITOR , DE TARAN ..CILA CRED SE LUPTA SA NE SI REVANA TOTUL INAPOI …DAR ASA…!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet