GUVERNUL PUNE LA BATAIE 15 MILIOANE LEI – Bani pentru operatorii economici. Ajutorul, maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile (Document)

1286

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

15 milioane de lei ajutor de stat in acest an pentru operatorii economici care activeaza in statiunile balneare. Guvernul Ciuca a aprobat Memorandumul privind incadrarea schemei de ajutor de minimis privind sustinerea activitatii operatorilor economici care activeaza in statiunile balneare si balneoclimatice – „Programul national pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale” in politicile economico-bugetare si financiare ale statului roman.

Obiectivul schemei de minimis il constituie stimularea operatorilor economici din statiunile balneare si balneoclimatice pentru a realiza investitii in infrastructura turistica, balneara, culturala, sportiva si de agrement, in vederea diversificarii ofertei si cresterii calitatii serviciilor turistice si conexe din aceste destinatii, precum si pentru acoperirea cheltuielilor aferente formarii profesionale a personalului angajat in domeniul HoReCa.
Sprijinul financiar, de la bugetul de stat, va fi acordat sub forma unei alocari financiare nerambursabile, reprezentand maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului, in limita unui plafon de 200.000 euro.

Activitatile eligibile

In cadrul programului vor fi finantate urmatoarele tipuri activitati eligibile:
-extinderea si reabilitarea de structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, alimentatie publica si tratament balnear, inclusiv a retelelor de captare si transport a factorilor naturali de cura;
-constructia, extinderea si reabilitarea obiectivelor culturale, sportive si de agrement din statiunile balneare;
-achizitia de echipamente, mobilier si aparatura medicala specifice tratamentelor balneare;
-formarea profesionala a personalului angajat in domeniul HoReCa.

Crestere anuala a bugetului

Valoarea totala a ajutoarelor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de minimis pentru anul in curs este de 15.000.000 euro lei. In schimb, dat fiind caracterul multianual al programului, pentru anul 2024 se aloca 15.750.000 lei, pentru 2025 suma 16.538.000 lei, iar pentru anul 2026 bugetul este de 17.643.000 lei. Se estimeaza un numar mediu anual de 15 intreprinderi beneficiare. Procedura de implementare a schemei urmeaza sa fie aprobata prin ordin al ministrului antreprenoriatului si turismului.

*Cititi aici Memorandumul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole