EXCLUSIV: CRESTEREA SALARIULUI MINIM BRUT – Ministrul Economiei avertizeaza: Iata ce se va intampla cu salariile parlamentarilor

1422

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Dupa ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat ca salariul minim in Romania este mic si trebuie sa creasca, ministrul Economiei Claudiu Nasui avertizeaza ca daca aceasta majorare se va aplica la brut, vor beneficia de masura in principal parlamentarii, iar restul vor lua aproape nimic.

Nasui a declarat pentru Lumea Banilor ca trebuie crescut salariul minim net, si nu cel brut, din care se platesc impozitele.
Potrivit ministrului Economiei, la o marire de 100 lei a salariului brut, indemnizatiile parlamentarilor cresc cu 900 lei. Si asta pentru ca acestia au de noua ori salariul minim pe economie.

Iata declaratia facuta de Claudiu Nasui:

“Doamna Turcan a zis ca o sa creasca salariul minim. As zice sa nu creasca salariul minim brut, ci sa creasca cel net, cel care conteaza. Daca creste salariul minim brut, odata cu el cresc toate salariile din sectorul bugetar. Si cresc cu multiplii de salariu minim.
Adica la 100 lei cu cat creste salariul minim, salariul unui parlamentar creste cu 900 lei. Pentru ca parlamentarii au de noua ori salariul minim. De aceea trebuie sa incepem pentru toata economia, nu doar pentru un sector anume, sa dam 100 lei neimpozitabil, si atunci a crescut la toata lumea salariul. Nu doar la parlamentari de noua ori mai mult, si la oameni, de fapt, aproape nimic”.

Zero taxe pe salariul minim

Ministrul Economiei declara recent ca Romania are cele mai mari impozite din UE pe salariile mici, si cerea zero taxe pe salariul minim. Nasui a declarat ca statul nu mai trebuie sa ia mult de la cei cu bani putini, ci sa lase banii oamenilor din munca lor (click aici pentru a citi).

In replica, ministrul de Finante Dan Vilceanu nu crede ca se poate aplica masura propusa de USR-PLUS cu privire la neimpozitarea salariului minim (click aici pentru a citi).

2 comentarii la “EXCLUSIV: CRESTEREA SALARIULUI MINIM BRUT – Ministrul Economiei avertizeaza: Iata ce se va intampla cu salariile parlamentarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole