EFECTUL EXITULUI BINANCE DIN RUSIA ASUPRA CLIENTILOR DIN SUA SI UE – Bursa CommEX, care va prelua operatiunile Binance in aceasta tara, nu va oferi servicii pentru aceste regiuni

580

sursa foto: Fox News

Bursa cripto CommEX, care va prelua operatiunile Binance din Rusia, nu isi va oferi serviciile de custodie sau tranzactionare de criptomonede clientilor din Uniunea Europeana sau din Statele Unite ale Americii. Informatia a fost confirmata de CEO-ul Binance Changpeng Zhao (CZ), la o zi dupa anuntul companiei sale privind exitul din Rusia, despre care Lumea Banilor a relatat aici.

Gilda Popa

Intr-o postare pe platforma de socializare X, fostul Twitter, CZ a explicat ca bursa CommEX nu va deservi clientii din UE si SUA din cauza unei conditii contractuale legate de vanzarea afacerii din Rusia a Binance catre bursa cripto locala. In plus, CEO-ul Binance a subliniat ca acordul deja semnat intre companii nu are optiuni de rascumparare.
CommEx nu deserveste utilizatorii din SUA sau UE. Au blocuri IP si KYC. Acesta este un termen pe care l-am cerut in acord. Nu sunt UBO-ul lor (n.r. Ultimate Beneficial Owner – persoana care beneficiaza cand o companie initiaza o tranzactie) si nici nu detin actiuni acolo. Afacerea nu are optiuni de rascumparare. (O cautare pe Google pare sa arate ca unele companii precum Mercedes, McDonalds si Nissan au optiuni de rascumparare in acordul lor de vanzare a filialei ruse. Acesta nu este cazul aici”, a scris CZ pe X.

Potrivit CZ, vor exista transferuri cripto intre Binance si CommEx, pe masura ce utilizatorii isi migreaza fondurile.

Exista si tranzactii mai vechi in faza de testare a integrarii. Acest lucru este de asteptat. Unii fosti membri ai echipei Binance CIS s-ar putea alatura echipei dvs. (n.r. CommEx) sau au facut-o deja. Credem ca acesta este un lucru bun. Designul sau, API-urile etc. sunt similare cu cele de pe Binance. Solicitam acest lucru pentru a asigura o experienta fara probleme pentru utilizator” , a adaugat seful Binance.

Binance vinde integral filiala din Rusia

Binance a anuntat miercuri, intr-un comunicat postat pe blogul companiei, ca vinde integral filiala din Rusia catre platforma cripto CommEx. Bursa cripto nu a dezvaluit detaliile financiare ale tranzactiei, dar a mentionat ca decizia va duce la un exit 100% de pe piata rusa. De asemenea, Binance precizeaza ca procesul de transfer al operatiunilor cripto va dura circa un an si ca activele digitale ale clientilor rusi sunt in deplina siguranta.

Binance, cea mai mare bursa cripto la nivel global, renunta astfel complet la operatiunile in Rusia. Compania precizeaza ca va inchide toate serviciile de exchange cripto si liniile de afaceri din aceasta tara in urmatoarele cateva luni, asigurand in acelasi timp un proces de migrare fara probleme a utilizatorilor.

Potrivit anuntului postat pe blogul Binance, compania a convenit cu platforma CommEx sa asigure un proces de transfer al operatiunilor fara probleme pentru utilizatorii rusi, care va dura circa un an.

De asemenea, va permite utilizatorilor cu procese finalizate de inregistrare de tip „know your customer” sa fie redirectionati catre CommEx.

In timp ce privim catre viitor, recunoastem ca operatiunile din Rusia nu sunt compatibile cu strategia de conformitate a Binance. Ramanem increzatori in dezvoltarea pe termen lung a industriei Web3 din intreaga lume si ne vom concentra business-ul in cele peste 100 de tari in care activam”, a declarat Noah Perlman, Chief Compliance Officer al Binance.

SEC a acuzat Binance ca scoate din tara fondurile clientilor americani

Binance s-a confruntat cu reactii de reglementare din partea mai multor agentii americane, intre care Departamentul de Justitie, in legatura cu potentialele incalcari ale sanctiunilor puse impotriva Rusiei, dupa ce aceasta a invadat Ucraina.

In august, firma si-a limitat serviciile rusesti de tranzactionare peer-to-peer prin eliminarea unor institutii financiare sanctionate de la optiunile de plata de pe platforma. Binance a implementat, de asemenea, restrictii privind moneda fiat pentru utilizatorii sai rusi.

In prezent, bursa cripto se confrunta cu mai multe „batalii” in justitie cu autoritatile din SUA, fiind acuzata ca a incalcat reglementarile federale privind valorile mobiliare. Cu aproximativ doua saptamani in urma, Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare din SUA (SEC) si-a extins acuzatiile. SEC a depus in instanta un document in care sustine ca Binance.US, filiala din SUA a Binance, mentine colaborarea cu o companie care ii permite, tehnic vorbind, sa scoata din tara fondurile clientilor americani. Noile acuzatii vin in contextul in care, in iunie, SEC a incheiat un acord cu bursa cripto pentru a se asigura ca banii investitorilor din SUA nu vor circula peste hotare. Potrivit acordului, interdictia va fi valabila pe durata procesului intentat de autoritatea de reglementare impotriva platformei cripto.

Intre timp, Binance isi continua extinderea in Emiratele Arabe Unite, unde a castigat recent o licenta operationala in Dubai, aceasta fiind a treia etapa din cei patru pasi necesari pentru a oferi clientilor acces la toate tipurile de operatiuni cripto in aceasta jurisdictie. Pe de alta parte, planurile bursei cripto de a se extinde in Europa s-au lovit anul acesta de probleme in relatia cu autoritatile de reglementare din Germania, Belgia, Olanda si Franta.

Ultimele articole