BINANCE ISI FACE EXITUL DIN RUSIA – Bursa cripto vinde integral afacerea catre CommEx, dupa ce a fost acuzata in SUA de potentiale incalcari ale sanctiunilor dictate impotriva Moscovei

607

sursa foto: Cryptoslate

Binance, cea mai mare bursa cripto la nivel global, renunta astfel complet la operatiunile in Rusia. Compania precizeaza ca va inchide toate serviciile de exchange cripto si liniile de afaceri din aceasta tara in urmatoarele cateva luni, asigurand in acelasi timp un proces de migrare fara probleme a utilizatorilor.

Potrivit anuntului postat pe blogul Binance, compania a convenit cu platforma CommEx sa asigure un proces de transfer al operatiunilor fara probleme pentru utilizatorii rusi, care va dura circa un an.

De asemenea, va permite utilizatorilor cu procese finalizate de inregistrare de tip „know your customer” sa fie redirectionati catre CommEx.

Bursa cripto renunta la operatiunile in Rusia pentru a respecta sanctiunile occidentale

In timp ce privim catre viitor, recunoastem ca operatiunile din Rusia nu sunt compatibile cu strategia de conformitate a Binance. Ramanem increzatori in dezvoltarea pe termen lung a industriei Web3 din intreaga lume si ne vom concentra business-ul in cele peste 100 de tari in care activam”, a declarat Noah Perlman, Chief Compliance Officer al Binance.

Decizia vine la o luna dupa ce un purtator de cuvant al Binance a declarat pentru The Wall Street Journal ca bursa cripto se gandeste sa iasa de pe piata rusa, pentru a se conforma sanctiunile impuse Moscovei.

Intre timp, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, i-a asigurat pe detinatorii de criptomonede Binance (BNB) afectati de iesirea din Rusia ca vor continua sa beneficieze de reducerea de 25% la comisionul de tranzactionare dupa ce vor fi transferati la CommEx.

SEC a acuzat Binance ca scoate din tara fondurile clientilor americani

Binance s-a confruntat cu reactii de reglementare din partea mai multor agentii americane, intre care Departamentul de Justitie, in legatura cu potentialele incalcari ale sanctiunilor puse impotriva Rusiei, dupa ce aceasta a invadat Ucraina.

In august, firma si-a limitat serviciile rusesti de tranzactionare peer-to-peer prin eliminarea unor institutii financiare sanctionate de la optiunile de plata de pe platforma. Binance a implementat, de asemenea, restrictii privind moneda fiat pentru utilizatorii sai rusi.

In prezent, bursa cripto se confrunta cu mai multe „batalii” in justitie cu autoritatile din SUA, fiind acuzata ca a incalcat reglementarile federale privind valorile mobiliare. Cu aproximativ doua saptamani in urma, asa cum a detaliat Lumea Banilor la acel moment, Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare din SUA (SEC) si-a extins acuzatiile. SEC depus in instanta un document in care sustine ca Binance.US, filiala din SUA a Binance, mentine colaborarea cu o companie care ii permite, tehnic vorbind, sa scoata din tara fondurile clientilor americani. Noile acuzatii vin in contextul in care, in iunie, SEC a incheiat un acord cu bursa cripto pentru a se asigura ca banii investitorilor din SUA nu vor circula peste hotare. Potrivit acordului, interdictia va fi valabila pe durata procesului intentat de autoritatea de reglementare impotriva platformei cripto.

Intre timp, Binance isi continua extinderea in Emiratele Arabe Unite, unde a castigat recent o licenta operationala in Dubai, aceasta fiind a treia etapa din cei patru pasi necesari pentru a oferi clientilor acces la toate tipurile de operatiuni cripto in aceasta jurisdictie. Pe de alta parte, planurile bursei cripto de a se extinde in Europa s-au lovit anul acesta de probleme in relatia cu autoritatile de reglementare din Germania, Belgia, Olanda si Franta, asa cum a relatat anterior Lumea Banilor.

Ultimele articole