DUBLAREA ALOCATIILOR – Raluca Turcan le-a dat vestea romanilor

1138

Noul ministru al Muncii Raluca Turcan a vorbit joi, 24 decembrie 2020, despre cresterea alocatiilor.

Si le-a dat o veste romanilor: Guvernul Citu va mari cu doar 20% alocatiile din ianuarie 2021. Nu le va dubla.

Desi Curtea Constitutionala a decis ca legea initiata de PSD care prevede dublarea alocatiilor, si care a fost atacata de Guvernul Orban din care facea parte si Turcan, este perfect constitutionala (click aici pentru a citi).

Lege care dupa ce a fost declarata constitutionala, a fost trimisa de presedintele Klaus Iohannis Parlamentului pentru rexaminare, in incercarea de a trage de timp.

Iata ce a declarat, potrivit dcnews.ro, Raluca Turcan:

„In privinta alocatiilor, raspunsul este ca suntem in cadrul ordonantei de urgenta adoptata de Guvernul Orban, deci de Guvernul precedent si de la 1 ianuarie cu siguranta alocatiile vor creste cu 20%, si de asemenea in momentul in care legea se reintoarce la Parlament vom definitiva cadrul legal cu privire la majorarea alocatiilor pentru copii”.

Cazanciuc: Sunt bani

Fostul presedinte al Senatului Robert Cazanciuc declara in noiembrie ca parlamentarii de la PNL si USR refuza de aproape o luna sa vina la serviciu, iar astfel cererea presedintelui Iohannis de reexaminare a legii prin care alocatiile se dubleaza nu se poate discuta.

“Guvernul Orban, printr-o ordonanta de urgenta a blocat dublarea alocatiilor pentru copii. Presedintele Iohannis, cu acelasi cinism, a respins legea prin care Parlamentul spunea nu ordonantei Guvernului. Astazi avem pe ordinea de zi cererea presedintelui de reexaminare si, evident, vrem sa respingem aceasta cerere pentru a putea dubla alocatiile”.

Robert Cazanciuc spunea ca sunt bani pentru dublarea alocatiilor, si acuza ca de o luna, PNL si USR nu vin la serviciu, dar gasim resurse sa ii platim pe acesti oameni:

“Vin fara niciun fel de jena sa ia banii de la casierie, dar nu au decenta sa vina sa voteze pentru aceasta lege”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole