DIGITALIZAREA LUCREAZA PENTRU OAMENI – Iata recomandarile Fondului Monetar International (FMI)
06 November 2020 14:45 Lumea Banilor 1171Digitalizarea trebuie sa lucreze pentru oameni. Asta recomanda Fondul Monetar International (FMI).
Mai exact, expertii FMI considera ca digitalizarea ajuta in trei moduri:
- In primul rand, prin plasarea oamenilor in centrul sistemului financiar global. Asta inseamna ca digitalizarea trebuie sa urmeze nevoile oamenilor si sa lucreze pentru ei;
- In al doilea rand, prin conectarea oamenilor pentru a reduce divizarea generata de lipsa de conectivitate la tehnologie;
- In al treilea rand, prin consolidarea guvernantei platformelor financiare digitale globale.
In egala masura, potrivit acelorasi experti dezvoltarea digitalizarii din ultimii ani a permis tarilor care se aflau intr-un proces de dezvoltare sa isi imbunatateasca intr-un mod real si substantial incluziunea financiara.
Masuri luate de catre ale state pentru a traversa mai usor perioada critica
Astfel, s-a ajuns pana acolo incat tari din Africa au reusit sa inregistreze progrese in conectarea oamenilor cu sistemul financiar prin apelarea la tehnologia telefoanelor mobile. Concret, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), noteaza in raportul emis vineri, 6 noiembrie 2020, ca vorbim despre tari ca Tanzania, Rwanda, Ghana si Kenya.
Mai mult, Banca Centrala a Kenyei a renuntat la taxe si a extins limita pentru tranzactiile monetare mobile. In timp ce, in Rwanda absolut toate taxele pentru tranzactiile monetare mobile au fost eliminate.
In consecinta, s-a constatat ca mediul de afaceri s-a indreptat spre explorarea tehnologiilor digitale. Tehnologiile digitale reprezentand cheia supravietuirii in aceste momente de criza, la nivelul intregului glob.
Alte masuri au mai fost luate si in China, unde Ant Group (companie financiara) a lansat "Contactless Loan" pentru a ajuta IMM-urile sa se redreseze in urma COVID - 19.
In Brazilia, Banca Centrala a lansat un sistem de plati instante, iar in India, start–up-ul Riskcovery, a introdus o polita de asigurare impotriva coronavirusului, mai este subliniat in raportul ASF emis vineri, 6 noiembrie 2020.