CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE ESTE O BOMBA CU CEAS – Analistul economic Adrian Caciu da mat Guvernului si trage semnalul de alarma: ”Barbatii din Romania ies la pensie la data decesului” (Document)

1674

Analistul economic Adrian Caciu da mat Guvernului Citu cu privire la cresterea varstei de pensionare. Caciu atrage atentia ca daca varsta de pensionare va fi crescuta la 70 ani, barbatii vor iesi la pensie la data decesului.

In ultimele zile s-a discutat mult in spatiul public depre o posibila crestere a varstei de pensionare a romanilor analizata de guvernanti, vehiculandu-se ca s-ar dori ca romanii sa iasa la pensie la 70 ani. Chiar liderul PSD Marcel Ciolacu anunta ca Guvernul condus de Florin Citu a transmis la Bruxelles ca intentioneaza sa nu mai aplice legea care prevede marirea pensiilor si sa mareasca varsta de pensionare (click aici pentru a citi).

In schimb, ministrul Muncii Raluca Turcan sustine ca in privinta cresterii varstei de pensionare „vorbim despre optiune” (ckick aici pentru a citi).

Varsta de pensionare – 70 de ani, speranta de viata – 70,5 ani

Cresterea varstei de pensionare reprezinta insa o bomba cu ceas. Analistul economic Adrian Caciu atrage atentia intr-o postare pe Facebook ca daca varsta de pensionare la barbatii din Romania va creste la 70 ani, acestia vor iesi la pensie la data decesului. Si asta pentru ca va fi aproape egala cu speranta medie de viata in Romania, care este 70,5 ani.

Caciu publica si un tabel comparativ cu varsta de pensionare in alte tari europene. Astfel, in Germania varsta de pensionare la barbati este de 65 ani si 7 luni, iar in viitor, conform legislatiei actuale, de 67 ani. Iar speranta de viata este de 79 ani.

In Franta, varsta de pensionare la barbati este de 66 ani si 2 luni, iar in 2023 va fi de 67 ani. Speranta de viata la francezi este de 79, 2 ani.

In Romania, speranta de viata la barbati este de 70,5 ani, iar la femei de 78,4 ani, potrivit datelor prezentate de Caciu. Iar varsta de pensionare in prezent la barbati este de 65 ani, iar la femei de 61 ani si 2 luni.

Iata postarea lui Adrian Caciu:

“Poate doamna Turcan nu are datele.
Ca Dan Barna sigur habar nu are nici care este varsta de pensionare in statele membre UE nici care este speranta de viata in Romania versus UE.
Daca cresteti varsta de pensionare la 70 de ani, barbatii din Romania ies la pensie la data decesului.
Cinicilor!”.

2 comentarii la “CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE ESTE O BOMBA CU CEAS – Analistul economic Adrian Caciu da mat Guvernului si trage semnalul de alarma: ”Barbatii din Romania ies la pensie la data decesului” (Document)

  1. Pentru a sustine in continuoare pensiile nesimtite speciale recent un nemernic de la Interne la 39 ani este imperativ necesar ca restul pensionarilor sa lucreze pana la 70 ani ca a 2 zii sa moara iar bani acumulati sa fie transferat la fondul de pensii speciale al celor ce traiesc o eternitate.Vezi nemernicii din CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole