CRESC AFACERILE DIN COMERT – Sectoarele in care s-au inregistrat vanzari mai mari (Document)

1245

In luna noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 2,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,4%.


Potrivit Institutului National de Statistica, fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 5,0%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,5%. In perioada ianuarie-noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de perioada similara din 2020 atat ca serie bruta cu 10,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,7%.

Noiembrie 2021 comparativ cu octombrie 2021

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 2,4%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare cu (+5,7%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,1%).
Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,8%. Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut pe ansamblu in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, cu 0,4% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+5,9%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,2%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 2,1%.

Noiembrie 2021 comparativ cu noiembrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, a inregistrat o crestere, pe ansamblu cu 5,0%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+16,7%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,4%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,5%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 5,5%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+14,3%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,7%) si la vanzarile de produse nealimentare (+2,6%).

Perioada ianuarie-noiembrie 2021 comparativ cu perioada similara din 2020

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-30.XI.2021, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2020 a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 10,5%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+14,3%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,5%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-30.XI.2021, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2020, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 9,7% datorita cresterii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+14,5%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,1%)si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,0%).

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole