COSTUL ENERGIEI TERMICE: DECONTAREA FACTURILOR – Ministerul Investitiilor anunta planul (Document)

535

sursa foto: evz.ro

Ministerul Dezvoltarii a pus in dezbatere publica joi, 20 octombrie 2022, proiectul OUG privind unele masuri pentru functionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica a populatiei. Este vorba despre acordarea unor compensatiI Unitatilor Administriv Teritoriale unde combustibilul folosit pentru producerea energiei termice este altul decat gazul, respectiv pacura, carbune sau biomasa.

Ministerul Dezvoltarii va deconta 50% din suma facturata pentru achizitia de carbune, pacura sau biomasa.

Astfel, pentru asigurarea continuitatii serviciului public de alimentare cu energie termica in sisteme centralizate si pentru stabilirea unui tratament egal intre operatorii care produc energia termica pe baza de gaze naturale cu cei care utilizeaza carbune, pacura sau biomasa, prin proiectul de act normativ sunt stabilite solutii pentru:

-instituirea unui program de sprijin pentru unitatile administrativ-teritoriale la nivelul carora sunt functionale sisteme de alimentare centralizata cu energie termica, unde producerea energiei termice se realizeaza pe baza de carbune, pacura sau biomasa.

Bugetul

Bugetul propus este de 250.000 mii lei, stabilit in baza estimarilor furnizate de la nivel local. Se propune ca minsterul Dezvoltarii sa deconteze, in limita sumelor alocate din bugetul de stat pentru aceasta cheltuiala, unitatilor administrativ-teritoriale, in ordinea solicitarilor, 50% din suma facturata pentru achizitia de carbune, pacura sau biomasa, inclusiv TVA, realizata in perioada octombrie 2022 – martie 2023 de catre producatorul de energie termica.

Conditiile cerute

In vederea asigurarii finantarii proportional cu nevoia lunara de combustibili pentru producerea energiei termice pentru perioada octombrie 2022 – martie 2023, solicitantii transmit la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei odata cu prima cerere urmatoarele informatii:
a) cantitatile lunare estimate de combustibil utilizat;
b) valorile estimate aferente cantitatilor lunare de combustibil utilizat”
, prevede proiectul.

*Nota de Fundamentare
*Proiectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole