CITU SE JOACA DE-A SUPERMAN, SPANIA PLAFONEAZA PRETURILE – Premierul Pedro Sanchez: “Vom lua acele profituri extraordinare pe care le obtin companiile energetice”

1318

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez (foto stanga), anunta ca va plafona preturile la gaze, va reduce impozitele si va redirectiona profiturile companiilor energetice, ca parte a unui pachet pentru a reduce preturile energiei electrice.

In Romania, facturile la energie au explodat, se anunta o iarna crunta din punct de vedere al costurilor utilitatilor, insa premierul Florin Citu (foto dreapta) se crede Superman si refuza sa plafoneze preturile:

“Va spun din capul locului ca nu vom interveni pentru a plafona preturile, asta sa fie foarte clar” (click aici pentru a citi).

Reducerea costurilor pentru consumatori

Sanchez a declarat intr-un interviu tv, potrivit b1tv, ca este inacceptabil faptul ca firmele energetice profita de preturile ridicate ale pietei pentru electricitate.

“Vom lua acele profituri extraordinare pe care le obtin companiile energetice si le vom transmite consumatorilor”, a spus Pedro Sanchez, adaugand ca taxa speciala pe electricitate va scadea de la 5,1% la 0,5%.

Premierul Spaniei a mai precizat ca profiturile redirectionate din utilitati vor fi utilizate pentru a limita preturile la gaz si pentru a reduce costurile energiei pentru consumatori:

„Binele comun depaseste conturile de profit si pierdere ale marilor afaceri”, a postat pe Twitter ministrul Muncii Yolanda Diaz in timpul interviului TVE.

sursa foto Pedro Sanchez: rtve.es

4 comentarii la “CITU SE JOACA DE-A SUPERMAN, SPANIA PLAFONEAZA PRETURILE – Premierul Pedro Sanchez: “Vom lua acele profituri extraordinare pe care le obtin companiile energetice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole