CIOLOS IL ACUZA PE CITU CA A VRUT SA SE FOLOSEASCA DE BANII ROMANILOR – Liderul PLUS anunta ce va urma: „Vom merge pana la capat”

946

Liderul PLUS Dacian Ciolos a lansat vineri dimineata, 3 septembrie 2021, acuzatii dure la adresa premierului Florin Citu, cu cateva ore inainte de sedinta coalitiei in care USR-PLUS spune ca va cere plecarea premierului din functie, sau va depune motiunea de cenzura.

Razboiul este total, si pare ca nu mai exista cale de impacare, avand in vedere ca premierul nu va renuta la functie, fiind sustinut de PNL.
Ciolos spune ca motiunea este scrisa, si ameninta PNL ca va trebui sa isi asume ce a facut premierul:

„Sa inteleaga ca atunci cand am zis ca nu giram hotii si bataia de joc la adresa banului public, am vorbit serios”.

Motiunea de cenzura

Liderul PLUS a transmis pe facebook si un mesaj pentru parlamentarii care vor sa semneze motiunea de cenzura:

„Orice parlamentar care intelege ca Florin Citu a vrut sa foloseasca 10 miliarde de euro din banii Romaniei pentru a-si cumpara voturi in partid e liber sa o semneze”.
Ciolos il mai acuza pe Florin Citu ca a bagat tara intr-o criza politica pentru a castiga puncte electorale interne, cu referire la alegerile care urmeaza in PNL.
Reamintim ca scandalul dintre USR-PLUS si PNL a inceput dupa ce seful Executivului l-a demis pe ministrul de Justitie, Stelian Ion, si asta pentru ca institutia condusa de acesta nu a emis un aviz cu privire la programul de investitii in mediul rural „Anghel Saligny” (click aici pentru a citi).

Iata anuntul facut de Dacian Ciolos:

Stiu ca PNL-ului nu ii vine sa creada ca vom merge pana la capat. Ne-au subestimat si vor suporta consecintele, daca ei cred ca ne pot cumpara cu niste functii.
Motiunea USR PLUS exista si merge mai departe.
Este scrisa de noi si este o consecinta a comportamentului profund iresponsabil al domnului Citu. PNL va trebui sa isi asume ceea ce a facut Florin Citu si sa inteleaga ca atunci cand am zis ca nu giram hotii si bataia de joc la adresa banului public am vorbit serios.
Textul motiunii ajunge la toate partidele, inclusiv PNL, si catre reprezentantii minoritatilor. Orice parlamentar care intelege ca Florin Citu a vrut sa foloseasca 10 miliarde de euro din banii Romaniei pentru a-si cumpara voturi in partid e liber sa o semneze.

Asaltul asupra banilor

E o chestiune de constiinta individuala si una de corectitudine politica. Si membrii PNL o pot semna, stim ca exista parlamentari ai acestui partid care sunt in profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Citu.
Orice interpretare cum ca ar fi o motiune comuna a USR PLUS si AUR este rauvoitoare si nu ne intimideaza. E doar retorica pentru a ne face sa cedam si nu o vom face. Aceasta motiune e initiata de noi si e nevoie de mai multe semnaturi decat avem noi la dispozitie in Parlamentul Romaniei. Daca acesta a fost calculul politic al PNL, aveti dovada ca cei care au gandit asaltul asupra banilor si asupra justitiei se insala.
Nu ne intimideaza nicio campanie de imagine sau de terfelire a noastra pe care sustinatorii lui Florin Citu o pun in scena in aceste momente. Lucrurile sunt simple. Actualul premier a bagat tara intr-o criza politica pentru a castiga puncte electorale interne. Noi vrem sa terminam rapid criza, romanii ne-au votat sa facem reforme, nu scandal. Prin plecarea lui Florin Citu, incheiem rapid criza declansata de el”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole