FLORIN CITU A MAI DEMIS UN MINISTRU – Scandal: USR cere plecarea premierului. Dan Barna: „A aratat ca nu poate conduce nimic”

1114

sursa foto: facebook Florin Citu

Razboi in toata regula: premierul Florin Citu (foto dreapta, langa Klaus Iohannis), l-a demis miercuri seara, 1 septembrie 2021, pe ministrul Justitiei Stelian Ion, dupa ce institutia condusa de acesta nu a emis un aviz cu privire la programul de investitii in mediul rural „Anghel Saligny”. Iar liderul USR Dan Barna cere plecarea sefului Executivului.

Barna a scris pe facebook:

„Florin Citu a aratat in aceasta seara ca nu poate conduce nimic. Cu atat mai putin un Guvern (…). Florin Citu trebuie sa plece.”.

Aceasta este a doua demitere pe care seful Executivului o face cu privire la un membru USR-PLUS, dupa ce l-a revocat din functie pe ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu (click aici pentru a citi).

Premierul Florin Citu a anuntat miercuri seara, 1 septembrie 2021, demiterea ministrului Justitiei. Seful Executivului a declarat ca cererea de revocare din functie a fost trimisa presedintelui Iohannis. Pe surse, ministrul de Interne Lucian Boda va fi interimar la Justitie.

Iata declaratia facuta de premier:

„Am luat o decizie necesara. Acum cateva minute am trimis presedintelui Romaniei cererea de revocare din functia de ministru al Justitiei a domnului Stelian Ion.  Nu voi accepta in Guvernul Romaniei ministri care sa se opuna modernizarii Romaniei. Stelian Ion este o ministru care, din nefericire, nu a reusit sa se impuna in coalitie, nu a reusit sa isi duca la bun sfarsit proiectele. Un exemplu este desfiintarea Sectiei Speciale, care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiintata.
A bloca activitatea Guvernului doar pentru ca nu esti de acord sa dezvolti comunitatile inseamna incalcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de Guvernare.

Premierul s-a suparat!

Nu voi permite ca poporul roman sa fie santajat. Am informat liderii coalitiei despre aceasta demitere. Nu mai accept pe nimeni in Guvern care sa santajeze, pe nimeni care sa nu inteleaga ca noi aici nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunitati si despre interesul cetatenilor. Romania trebuie dezvoltata!
Doar pentru ca colegii nostri de coalitie de la USR-PLUS nu au foarte multi primari nu inseamna ca romanii trebuie sa aiba de suferit. Imi asum aceasta decizie. Biroul Politic National al Partidului National Liberal a asumat acest proiect de investitii care nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apa, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizarii Romaniei, dupa 30 de ani. Am trimis presedintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va intelege prioritatea zero a investitiilor in Romania.
Imi doresc ca partenerii nostri de coalitie, USR-PLUS, sa aiba intelegerea, sa aiba responsabilitatea sa nu aleaga iesirea de la guvernare, asa cum comunica de azi dimineata, pe diverse canale. Aceasta coalitie este datoare sa livreze reforme pentru romani.
Va asigur ca aceasta guvernare continua si ca vom depasi si acest moment, pentru ca interesul public, interesul romanilor este mai presus de interesul unui om politic”.

3 comentarii la “FLORIN CITU A MAI DEMIS UN MINISTRU – Scandal: USR cere plecarea premierului. Dan Barna: „A aratat ca nu poate conduce nimic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole