CINE A PUS OCHII PE CEC? – Scandalos: interdictia vanzarii CEC Bank, Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz, atacata pe motiv de manipulare nationalista. CCR poate salva companiile romanesti

3622

Oare pentru cine este pregatita CEC Bank? Oare pentru cine sunt pregatite companiile romanesti Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz? Punem intrebarile avand in vedere insistenta cu care se doreste anularea interdictiei de instrainare a acestor bunuri romanesti, instrainare despre care se vorbeste tot mai mult in ultima perioada.

Soarta CEC, Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz depinde de Curtea Constitutionala a Romaniei. CCR a fost sesizata de PNL cu legea prin care se interzice vanzarea companiilor romanesti si suspenda privatizarile, Curtea urmand sa se pronunte in 14 iulie 2020. Concret, PNL a atacat la CCR “Legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica”, adoptata definitiv de Parlamentul Romaniei.

Anuntul atacarii legii la CCR a fost facut de liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Florin Roman. Un motiv dintre cele invocate de acesta este insa aiuritor: mai exact, legea care blocheaza vanzarea companiilor romanesti ar fi manipulare nationalista.

Grupul deputatilor PNL a atacat la CCR legea initiata de PSD prin care se interzice vanzarea participatiunilor statului la societati comerciale si companii nationale la care statul este actionar. Reglementarea adoptata ieri de Camera Deputatilor constituie doar o manipulare nationalista pesedista”.

Parlamentul a blocat vanzarea

Amintim ca, in 10 iunie 2020, Parlamentul Romaniei a adoptat “Legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica”. Actul normativ contine prevederi cat se poate de sanatoase, in opinia noastra, pentru protejarea intereselor nationale ale Romaniei.

In acest sens, vanzarea actiunilor detinute de stat la companii si societati nationale, la banci, dar si la orice alta societate va fi interzisa pe o perioada de 2 ani. De asemenea, tot timp de 2 ani, vor fi suspendate operatiunile deja incepute pentru vanzarea participatiilor detinute de stat la companiile si societatile nationale. Nu in ultimul rand, se vor suspenda dispozitiile OUG 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale.

* Cititi aici proiectul de lege care stopeaza vanzarea companiilor romanesti

4 comentarii la “CINE A PUS OCHII PE CEC? – Scandalos: interdictia vanzarii CEC Bank, Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz, atacata pe motiv de manipulare nationalista. CCR poate salva companiile romanesti

 1. TREZITI-VA ROMANI !!!. Salvati Romania de sub dictatura. Daca nu va treziti acum, atunci cu tot regretul va meritati soarta. Cred ca veti fi subiectul tuturor televiziunilor din lume : ” A fost o tara care a fost vanduta in intregime, au ramas de vanzare doar sclavi”.

 2. Români nu fiți de mămăliga!
  Nu va mai lăsați amagiti de propaganda securisto-johanista,de UE ! CA va treziți fara CEC BANK,Romgaz
  ,transgaz,Transelectrica.

 3. Pentru toti plangaretii pentru situatia nefericita a romanilor si Romaniei:

  Nimeni nu trebuie sa planga de mila prostilor!

  Romanii si Romania ar putea avea o situatie de invidiat de catre tot Mapamondu!

  Cu o conditie! Ca romanii sa sustina Responsabilzarea intregii Administratii publice, prin obligarea tuturor celor ce detin functii publice, de la Presedinte pana la ultimul functionar, sa depuna un juramant de Responsabilitate!

  Pana atunci, nimeni nu trebuie sa-si faca iluzii!

  Ce justitie ar avea Romania daca toti magistratii ar depune un juramant de Responsabilitate, de forma?:

  “”Jur ca in activitatea mea nu voi admite nicio influenta si nicio impunere, nici pe linie adminstrativa, nici pe linie politica si nici prin santaj!

  Activitatea mea, indifferent de persoanele vizate, va reflecta DOAR esenta Legii si a constiintei mele fara pata, exprimand convingerea mea cea mai intima in cauza respectiva, situatie cunoscuta DOAR de mine si Dumnezeu!

  Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire!
  Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

  Imaginati-va acest juramant pentru toate domeniile!

  Trezeste-te, romane!
  Sau fredoneaza distihul: „Mama noastra la noi toti/Tara de tampiti si hotï!

 4. dumitru rizoaica… Ce juramant sa depuna, cand cei care va conduc nu au nuciun D-zeu?. Eu sunt convinsa ca blestemul celor asupriti se va abate asupra celor care au tradat tara si poporul. La noi este o zicala: „D-zeu nu se grabeste, nu intarzie, dar vine la timp”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole