BILANT IN CONSTRUCTII – Cifrele care arata ce s-a intamplat (Document)

1207

In luna octombrie 2021, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 1,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,2%.


Potrivit Institutului National de Statistica, fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 16,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,7%. In perioada ianuarie-octombrie 2021, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de perioada precedenta a anului trecut ca serie bruta cu 2,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%.

Octombrie 2021 comparativ cu septembrie 2021

Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 1,5%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+9,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+8,7%). Lucrarile de constructii noi au scazut cu 1,6%. Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+8,8%). Cladirile rezidentiale si lucrarile de constructii ingineresti au scazut cu 1,3%, respectiv cu 0,7%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,2%, scadere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-0,6%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de constructii noi au crescut cu 2,3%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 3,2% si la constructiile ingineresti cu 0,9%. Cladirile nerezidentiale au crescut cu 9,9%.

Octombrie 2021 comparativ cu octombrie 2020

Volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a scazut pe total cu 16,8%. Pe elemente de structura, scaderi sau inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-37,6%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-16,8%) si la lucrarile de constructii noi (-13,2%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 29,3%, respectiv cu 26,1%.
Cladirile rezidentiale au crescut cu 29,9%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total cu 13,7%. Pe elemente de structura s-au evidentiat scaderi astfel: lucrarile de reparatii capitale (-35,5%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-15,2%) si la lucrarile de constructii noi (-9,0%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 28,1%, respectiv cu 21,4%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 33,4%.

Ianuarie-octombrie 2021 comparativ cu perioada similara a anului trecut

Volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a scazut pe total cu 2,0%. Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-23,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-13,5%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 6,3%. Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la cladirile rezidentiale (+28,1%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 12,1%, respectiv cu 8,8%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%, scadere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-20,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-12,3%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 6,2%. Pe obiecte de constructii, o crestere a avut loc la cladirile rezidentiale (+21,9%). Cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 10,7%, respectiv cu 5,7%.

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole