AVANS FINANTAT DE STAT PENTRU CREDITE IMOBILIARE – Senatul a adoptat legea

1464
robor creste

foto: digi24

Locuinte pentru tineri cu avans finantat de stat la credite imobiliare. Acest lucru ar putea deveni o realitate in curand.

Senatul a adoptat Legea privind infiintarea si utilizarea Fondului de Solidaritate “Locuinte pentru tinerii romani”. Astfel, daca legea va trece si de Camera Deputatilor si va fi promulgata de presedintele Iohannis, statul va finanta avansul pentru credite imobiliare prin Fondul „Locuinte pentru tineri”.

Fondul de locuinte pentru tineri este destinat tinerilor sub 35 de ani, casatoriti, care vor sa isi achizitioneze o locuinta in rate, dar nu au posibilitatea de a achita avansul.

Programul de finantare a avansului se adreseaza tinerilor care au posibilitatea de a achita ratele ulterioare obtinerii creditului.

Legea adoptata de Senat prevede ca ca societatile ale caror activitati sunt incadreate la codurile CASEN 4110 – “Dezvoltare (promovare) imobiliara si 4120 – “Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”, care la finalul ultimului an fiscal au avut un profit brut minim de 1.000.000 lei sa transfere 1% din profit catre Fondul de Solidaritate “Locuinte pentru tineri”.

Maxim 15.000 euro

Transferul se va efectua pana la data de 30 iunie a anului in care se depun documentele financiare la organele fiscale pentru anul anterior. Sumele transferate sunt cheltuieli deductibile.

Fondul este administrat si gestionat de Ministerul Lucrarilor Publice, iar suma reprezentand avans achizitie locuinta nu poate fi mai mare de 15% din pretul imobilului. Suma maxima reprezentand avans achizitie locuinta nu poate fi mai marte de 15.000 euro.

Sumele obtinute de la fond vor fi returnate esalonat, in 10 ani, incepand cu anul 6, in rate egale lunare care, cumulate cu cele ale creditului, nu vor depasi 1/3 din veniturile familiei.

* Cititi aici legea adoptata de Senat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole