APOCALIPSA PRETURILOR LA ENERGIE – Se pregateste proiectul de lege: „Mecanism de plafonare care se activeaza automat”

742

sursa foto: sibiu100.ro

Facturile la energie ating cifre record, insa Guvernul Citu refuza sa plafoneze preturile, spre deosebire de Spania, care a anuntat o astfel de masura (click aici pentru a citi).

In aceste conditii, senatoarea PSD Gabriela Firea anunta ca parlamentarii social-democrati au pregatit un proiect de lege care sa impuna guvernului un mecanism de plafonare a preturilor energiei care se activeaza automat, pe o perioada limitata de timp, atunci cand se inregistreaza salturi aberante, asa cum este in prezent.

Firea arata intr-o postare pe facebook ca plafonarea preturilor la energie este o solutie necesara in acest moment!.

Iata anuntul Gabrielei Firea:

„Masura concreta pentru protejarea romanilor de apocalipsa preturilor la energie! Sustinem necesitatea plafonarii acestor preturi si pregatim un proiect de lege distinct in acest sens. Nu este deloc adevarat ca in Uniunea Europeana nu se mai pot plafona preturile energiei! O dovedeste Spania, care tocmai a anuntat public faptul ca ia masuri pentru reducerea facturilor prin plafonarea preturilor gazelor naturale.
In loc sa ia masurile urgente permise de legislatia existenta si sa usureze povara imensa a facturilor crescute artificial la electricitate si gaz, guvernul e preocupat de rafuielile politice pe functii, bani si putere.
In aceste conditii, parlamentarii social-democrati au pregatit si urmeaza sa anunte public, in cel mai scurt timp, un proiect de lege care SA IMPUNA guvernului un mecanism de plafonare a preturilor energiei care se activeaza automat, pe o perioada limitata de timp, atunci cand se inregistreaza salturi aberante, asa cum este in prezent.

Solutie necesara

Plafonarea preturilor la energie este o solutie necesara, in acest moment!
Scumpirile sunt atat de mari, au efecte atat de nocive, nu doar la nivelul populatiei ci si al economiei, si induc riscuri atat de grave chiar si in privinta functionarii spitalelor, incat se impune o masura general aplicabila precum plafonarea.
Compensatiile sau sprijinul punctual, precum cel in cazul consumatorului vulnerabil sunt utile, dar insuficiente fata de gravitatea situatiei.
Este o iresponsabilitate sa astepti pasiv, cum a facut pana acum guvernul actual, si apoi in plina iarna sa constati tragediile si abia atunci sa incerci sa iei masuri.
Este inca o dezinformare a guvernului ca in Uniunea Europeana nu se pot plafona preturile energiei.
Va spuneam ca Spania nu doar ca plafoneaza pretul la gaz dar, asa dupa cum a propus repetat si PSD, determina companiile furnizoare sa participe cu o parte din profiturile extraordinare realizare la sustinerea consumatorilor.

PSD considera ca apararea romanilor in fata unei adevarate apocalipse energetice este adevarata prioritate a unui partid responsabil, nu circul politic si batalia pentru putere pe care o desfasoara in aceasta perioada PNL si USR-PLUS”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole