Grid star
criptomonede

ANALISTII VAD UN NOU RALIU CRIPTO IN AUGUST DUPA CE BITCOIN INCHIDE PE PLUS LUNA IULIE - "BTC a atins pragul de jos la 19.000 dolari. Ar putea urma o puternica revenire”

Bitcoin a revenit in week-end la o valoare maxima a ultimelor sase saptamani, stabilind un trend de usoara crestere in piata cripto, care pare sa se stabilizeze dupa o perioada de turbulente majore. Cea mai puternica moneda digitala a ajuns vineri la un varf saptamanal de putin peste 24.400 dolari, dupa care a urmat un usor declin pana la circa 23.700 dolari in prima parte a zilei de duminica, 31 mai, potrivit datelor CoinMarketCap. Criptomoneda inchide astfel luna iulie pe plus, cu un avans de circa 4500 dolari in raport cu valoarea inregistrata in primele zile ale lunii, de putin peste 19.000 dolari.

Gilda Popa

Piata cripto a primit o gura de oxigen miercuri, 27 iulie, dupa ce banca centrala a SUA, Federal Reserve (FED), a majorat ratele dobanzilor cu 0,75 puncte procentuale, ceea ce reprezinta o masura mai putin agresiva decat se astepta intreaga piata, si anume un punct procentual, potrivit cnbc.com. Dupa decizia FED, Bitcoin a crescut de la circa 21.000 dolari in 26 iulie la aproape 23.000 dolari la finalul zilei de 27 iulie, reusind sa mentina trendul ascendent pana la finalul saptamanii.

Performanta este cu atat mai notabila cu cat preturile activelor digitale sunt din nou sub presiune dupa ce Coinbase, principalul exchange de criptomonede din Statele Unite, este sub investigatie.

Analisti: Bitcoin a atins pragul de jos la 19.600 dolari si se asteapta dublarea pretului in august

Analistul Carl Runefult, mai cunoscut sub numele de "The Moon” (n.r. Luna), a lansat un nou videoclip despre tendinta pretului Bitcoin, in care a identificat pretul de circa 19.000 de dolari atins la inceputul lunii iulie ca fiind pragul cel mai jos. Luna sustine ca este probabil ca 19.000 de dolari sa fie "fundul prapastiei” pentru Bitcoin, deoarece acesta este nivelul maxim din 2017-2018, afirmatie bazata pe graficul evolutiei criptomonedei de la lansarea sa din 2009.

"Daca acest prag de (n.r circa)19.000 dolari ar fi cel mai de jos? Ce se intampla daca urmeaza (nr. o puternica) inversare de trend?”, a scris Carl Runefult, potrivit fxstreet.com.

Runefelt a explorat posibilitatea ca pretul Bitcoin sa atinga cel mai mic nivel de 19.600 dolari, inainte de o inversare a tendintei optimiste, pregatind terenul pentru o crestere masiva la 48.000 dolari in august.

Interesant este ca indicele Bitcoin "Fear and Greed” (teama si lacomie), considerat un indicator al sentimentului pietei fata de activ, a trecut astazi de la frica la neutru. Indicatorul are o scara de la 1 la 100 care indica frica, lacomia si daca piata este neutra in ce priveste Bitcoin in general.

Cici Lu, CEO-ul Venn Link Partners este de parere ca piata Bitcoin a atins deja fundul prapastiei.

"Lichidarea pozitiilor cu efect de levier pare sa fie incheiata”, a declarat el potrivit fxstreet.com.

Joe DiPasquale, CEO al BitBull Capital este interesat de inchiderea lunara a Bitcoin si a observat ca BTC a retestat niveluri de suport in jurul valorii de 20.000 dolari, mentionand ca acesta este un indiciu ca ar putea incepe un nou "bull market” (nr.- puternic trend crescator pe piata cripto)

Desigur, nu toate vocile din piata sunt la fel de optimiste, alti analisti manifestand o pozitie mai moderata.

Cand a inceput declinul criptomonedelor

Criptomonedele se confruntau deja cu dificultati de la inceputul anului 2021, valoarea Bitcoin scazand cu aproximativ 50% de atunci. Iar in ultimele doua luni, criptomonedele s-au lovit de numeroase probleme, dupa ce asa-numita stablecoin Terra si criptomoneda Luna au devenit practic lipsite de valoare peste noapte, asa cum rezulta din analiza facuta de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) citata anterior de Lumea Banilor.

In urma acestor turbulente, preturile cripto s-au prabusit in mai, iar compania de cripto-monede Celsius si fondul de acoperire Three Arrows Capital au dat faliment.

Acest lucru se adauga la temerile legate de o recesiune, in conditiile in care multe tari se confrunta cu efectele inflatiei, care se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Marti, Fondul Monetar International (FMI) a catalogat perspectivele economice mondiale drept "sumbre si tot mai incerte”. Desi criptomonedele au fost aprobate initial ca o alternativa la sistemul financiar traditional, acestea sunt afectate in mare masura de finantele traditionale, deoarece capitalul institutional a investit bani in activele digitale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani