ADEVARUL DESPRE METROUL DIN DRUMUL TABEREI – Primarul Gabriel Mutu face dezvaluiri in premiera. Mutu anunta o investitie majora in infrastructura (Video)

5810

Ani de zile locuitorii din Sectorul 6, ca de altfel toti cei care au tranzitat aceasta zona, au trebuit sa indure un calvar din cauza lucrarilor la metroul din Drumul Taberei. Lucrari care par ca nu se mai termina, finalizarea lor fiind amanata de la an la an. In tot acest context, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu (foto) face dezvaluiri in premiera despre realitatea din teren si modul in care autoritatea locala a ajuns sa depinda de Ministerul Transporturilor si compania care realizeaza lucrarile la metrou, neputand sa intervina in respectiva zona.

Intr-un interviu acordat Lumea Banilor, edilul Gabriel Mutu explica faptul ca in momentul de fata Primaria Sectorului 6 se afla in imposibilitatea de a efectua investitii si de a implementa proiecte de modernizare a Bulevardului Drumul Taberei, intrucat aceasta artera a fost predata catre Ministerul Transporturilor, care ulterior a dat-o in administrarea companiei care lucreaza la metrou. “Din pacate activitatea in jumatate din sector este blocata din cauza acestei investitii gresit abordata si gresit urmarita”, afirma Gabriel Mutu. Primarul Sectorului 6 a precizat ca in momentul in care Bulevardul Drumul Taberei sau macar portiunile finalizate vor ajunge din nou in administrarea autoritatii locale vor incepe lucrari de modernizare a arterei, constand in realizarea de parcari, intretinerea spatiilor verzi si crearea de piste pentru biciclisti.

Altfel, in acelasi interviu acordat Lumea Banilor, primarul Gabriel Mutu a anuntat o investitie majora care se va realiza in Sectorul 6. Este vorba despre o linie de tramvai care va merge pana la Soseaua de Centura a Capitalei.

Prezentam fragmentul din interviul acordat de primarul Gabriel Mutu privind situatia metroului din Drumul Taberei si investitiile din Sectorul 6:

Credeti ca investitia facuta in Stadionul Ghencea va atrage o explozie imobiliara in jur, caci este destul de mult teren viran?

Sa stiti ca la nivelul Sectorului 6, in zona Stadionului Ghencea, suprafata de teren detinuta de autoritatea locala este relativ mica, insa bineinteles ca aduce plus valoare in momentul in care ai o investitie de acest calibru. Si nu este doar Stadionul Steaua aceasta investitie care va ridica sectorul sau cartierul Drumul Taberei. Deci avem Stadionul Steaua, avem cinematograful Favorit, avem cinematograful Giulesti, sunt investitii extrem de importante. Sectorul 6 are aceasta particularitate de a avea doua stadioane, doua echipe mari de fotbal si centre sportive, iar lucrul asta ne obliga pe noi autoritate locala sa completam investitiile care se deruleaza in zonele respective. Si aici avem Prelungirea Ghencea, o investitie a Primarie Capitalei care a inceput dupa o stagnare din vina celor care au gestionat inainte de 2016, pentru ca proiectele erau inexistente, nu existau studii de fezabilitate, adica cine spune altceva minte sau este de rea vointa. Peste doi ani si jumatate Primaria Capitalei s-a chinuit sa duca la indeplinire procedurile legale pe tot ce inseamna studiu de fezabilitate, sa corecteze proiectul astfel incat sa fie fezabil.

Haideti sa va dau un exemplu: inainte, acest proiect prevedea supralargirea Prelungirii Ghencea intre strada Brasov si linia de centura. Intre cele doua puncte extrem de importante nu exista mijloc de transport in comun. Pai, daca vrei mobilitate, daca vrei cresterea calitatii aerului trebuie sa faci legatura in primul rand cu mijloace de transport in comun astfel incat pe tot ce inseamna fluidizare, mobilitate urbana sa se poata face cat mai corect. Acum a fost introdusa in proiect linie de tramvai, practic se va prelungi linia tramvaiului 41, care la strada Brasov face dreapta si merge catre linia de centura, catre nodul de legatura Domnesti, linie de centura si Prelungirea Ghencea, astfel incat, repet, legatura sa se faca corect inclusiv din punct de vedere al mobilitatii urbane. Plus legatura dintre strada Brasov si partea inferioara a Bulevardului Ghencea, unde la fel nu exista intentie de supralargire, cu alte cuvinte descarcam un bulevard cu doua benzi pe sens intr-o strada cu o singura banda pe sens.

In acest moment toata infrastructura este gandita corect si mergem mai departe vizavi de ceea ce inseamna cartierul Drumul Taberei, si ma refer aici la Bulevardul Drumul Taberei, care este singurul bulevard care in acest moment eu ca primar, noi ca administratie locala nu putem interveni. De ce? Pentru ca – foarte multi nu stiu, si vreau sa le spun acum – Bulevardul Drumul Taberei a fost predat catre Ministerul Transporturilor pentru realizarea investitiei la magistrala 5. In momentul in care aceasta lucrare va fi gata si se face transferul inapoi catre municipalitate, respectiv in administrarea Sectorului 6, tot ceea ce inseamna Bulevardul Drumul Taberei eu personal, in calitate de viitor primar, il voi moderniza si il voi face utilizabil asa cum am facut din Bulevardul Iuliu Maniu cel mai frumos bulevard din Bucuresti.

Deci este blocat totul pana se termina metroul.

Da, pentru ca nu tine de Primaria Sectorului 6, Bulevardul Drumul Taberei este in acest moment in administrarea Metrorex, iar Metrorex a predat bulevardul cu tot ce inseamna treaba stradala catre compania care realizeaza investitia. Din pacate investitia la metrou a distrus viata Sectorului 6, activitatea in jumatate din sector este blocata din cauza acestei investitii gresit abordata si gresit urmarita, si sper din sufletul ca in perioada urmatoare macar acele portiuni de suprateran care au fost finalizate sa fie predate catre autoritatea locala ca sa putem construi noi locuri de parcare, sa putem intretine spatiile verzi, sa putem face marcajele corect, sa putem implementa piste de biciclete.

* Cititi aici prima parte a interviului cu primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu

2 comentarii la “ADEVARUL DESPRE METROUL DIN DRUMUL TABEREI – Primarul Gabriel Mutu face dezvaluiri in premiera. Mutu anunta o investitie majora in infrastructura (Video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole