ZUCKERBERG ISI VINDE PROIECTUL CRIPTO – Seful Facebook face un exit extrem de rapid pe fondul soaptelor de culise despre „razboiul” declarat de administratia Biden industriei cripto

1044

Planul ambitios al lui Mark Zuckerberg de a-si construi propria criptomoneda se prabuseste, pe fondul presiunii crescande din partea autoritatilor de reglementare din SUA, scrie postul american CNBC. Meta Platforms, fostul Facebook, a vandut divizia responsabila de criptomoneda Diem. Valoare tranzactiei se ridica la 200 de milioane de dolari, cumparatorul fiind Silvergate Capital, a anuntat joi, 27 ianuarie, Wall Street Jorunal.

Se pare ca Diem era deja in discutii cu bancherii de investitii despre urmatorii pasi inca de la inceputul acestei saptamani, inclusiv cu privire la modul in care ar putea sa-si vanda proprietatea intelectuala, in efortul de a recupera fiecare cent din uriasa investitie in proiect, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Mai mult decat atat, compania incearca sa gaseasca o noua destinatie pentru inginerii care au dezvoltat aceasta tehnologie.

Un purtator de cuvant al Asociatiei Diem a refuzat sa comenteze pentru CNBC aceasta informatie, in timp ce compania-mama a Facebook, Meta, nu a raspuns la o solicitare de comentarii, noteaza CNBC.

Insa discutiile sunt aparent inca in faze incipiente si nu exista nicio garantie ca Diem va gasi un cumparator. Chiar daca se intampla, raportul a mentionat ca nu este clar cum ar stabili o valoare proprietatii intelectuale a proiectului sau inginerii care l-au dezvoltat. Sursele Bloomberg spun, sub conditia anonimatului, ca Meta detine aproximativ o treime din societate, iar restul este detinut de membrii asociatiei, precum Andreessen Horowitz, Union Square Ventures si Ribbit Capital.

Casa Alba, la un pas de a emite un ordin executiv prin care sa declare reglementarea criptomonedelor ca o chestiune de securitate nationala

Potrivit unor surse anonime citate vineri, 28 ianuarie, de barrons.com, presedintele american Joe Biden considera ca reglementarea cripto este o chestiune de securitate nationala pentru Statele Unite.

Administratia Biden doreste sa clarifice o data pentru totdeauna cadrul de reglementare din jurul sferei cripto – profitand de oportunitatea de a exercita un control mai mare asupra industriei, mai spun sursele citate.

Aparent, in urmatoarele cateva saptamani, este de asteptat ca Casa Alba sa emita un ordin executiv prin care sa declare reglementarea criptomonedelor ca o chestiune de securitate nationala. Acest lucru ar ridica nivelul de prioritate pe care diferite agentii federale ar trebui sa-l atribuie eforturilor lor de a monitoriza ecosistemul cripto, mai noteaza barrons.com,

„Exit-ul” pregatit de seful Facebook din megaproiectul sau cripto, dezvaluit pe surse in acest context, ar putea arata ca SUA are in vedere reguli extrem de severe pentru piata cripto.

Zuckerberg lucreaza la lansarea unei criptomonede proprii din 2019

Proiectul cripto al lui Zuckerberg a fost anuntat pentru prima data in iunie 2019. La acea vreme, criptomoneda se numea Libra si a fost conceputa initial ca o criptomoneda stabila, care este un subset specific de criptomonede care au o valoare legata de un activ din lumea reala, cum ar fi o moneda fiat precum dolarul american sau o marfa, ca aurul. In cazul monedei stabile a lui Zuckerberg, planul initial era lansarea unei monede universale legata de un cos de monede majore si datorie guvernamentala.

Proiectul a fost intampinat instantaneu de ostilitatea bancherilor centrali si a politicienilor, care se temeau ca ar putea facilita activitati nefaste, cum ar fi spalarea banilor si incalcarea vietii private, precum si sa se dovedeasca un rival formidabil pentru monedele suverane precum dolarul american. In urma reactiilor, proiectul s-a extins catre mai multe monede stabile, fiecare dintre acestea fiind legata de o moneda fiat, plus o moneda multivaluta.

In cele din urma, viziunea pentru criptomoneda a fost redusa la o moneda stabila sustinuta de dolarul american, cunoscuta sub numele de Diem USD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole