Zile libere platite

309

sursa foto: gds.ro

Guvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sa fie zile libere pentru salariatii din institutiile si autoritatile publice, avand in vedere ca acestea se situeaza intre zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, conform Codului Muncii, si zile de repaus saptamanal.


Decizia de a stabili zilele libere la inceputul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luata potrivit Codului Muncii, astfel incat angajatorii si angajatii sa isi poata stabili si previziona zilele libere pentru intregul an.
Prevederile actului normativ nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza procesului de productie sau specificului activitatii, si nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sau participantilor in aceste procese.
Pentru recuperarea zilelor libere, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi timpul de lucru pana la data de 28 februarie, 30 iunie, respectiv 31 august 2023, potrivit planificarilor stabilite.
Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole