ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM – Ministrul USR al Economiei recunoaste: “Ce am obtinut nu este ideal”

872

sursa foto: facebook Claudiu Nasui

Zero taxe pe salariul minim a fost unul din sloganurile electorale ale Aliantei USR-PLUS, romanii fiind indemnati sa voteze pentru a se aplica aceasta masura.

Insa, cu toate ca PSD a castigat alegerile, iar Alianta USR-PLUS s-a clasat pe locul trei, Coalitia de dreapta a ajuns la guvernare.

Si nu s-a aplicat zero taxe pe salariul minim.

Ministrul USR al Economiei Claudiu Nasui (foto) recunoaste ca ceea ce s-a obtinut nu este ideal. Nasui a scris pe pagina sa de Facebook ca primeste zilnic mesaje si comentarii care intreaba despre masura pe care deja o promoveaza de mai bine de doi ani, respectiv zerotaxepesalariulminim( www.zerotaxe.ro):

“Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problema economica a Romaniei este saracia. Povara fiscala mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii romanilor de pe piata oficiala a muncii si chiar din tara. Prea multi oameni traiesc in saracie cu toate ca muncesc 40 de ore pe saptamana”.

Nasui recunoaste ca ceea ce s-a obtinut nu este ideal, si sustine ca din 2022 va incepe aplicarea masurii zero taxe pe salariul minim in diferite sectoare ale economiei.

Iata postarea facuta de Claudiu Nasui:

“Primesc zilnic mesaje si comentarii care intreaba despre masura pe care deja o promovam de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim (mai multe informatii gasiti aici: www.zerotaxe.ro).

Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problema economica a Romaniei este saracia. Povara fiscala mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii romanilor de pe piata oficiala a muncii si chiar din tara. Prea multi oameni traiesc in saracie cu toate ca muncesc 40 de ore pe saptamana.

Romania are cea mai mare povara fiscala pe salariul minim din UE. Romanii facand salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu castigat, statul opreste aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai usor de tolerat daca serviciile oferite in schimb ar fi unele impecabile, insa adevarul este ca pe langa taxarea dureroasa a muncii, romanii mai platesc si TVA, accize si alte taxe si impozite.

Acestea sunt cateva din motivele pentru care ne-am luptat sa cuprindem aceasta masura in programul de guvernare. Ceea ce am obtinut nu este ideal, dar este un inceput: din 2022 vom incepe aplicarea masurii in diferite sectoare ale economiei.

Suntem campionii din Uniunea Europeana la saracia in munca (procentul de oameni care, desi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o luna la alta) si pe al doilea loc la numarul de oameni aflati in saracie sau risc de saracie, la mica diferenta fata de Bulgaria.

Lucrurile acestea nu se rezolva reinventand roata si testand iar solutii care au esuat in trecut. De asemenea, solutia nu este cresterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevarat un impact pozitiv, trebuie sa venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cat este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas in asigurarea bunastarii tuturor romanilor.

zerotaxe

debirocratizare

transparenta

corectitudine”

1 comentariu la “ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM – Ministrul USR al Economiei recunoaste: “Ce am obtinut nu este ideal”

  1. Pentru toți prosti care se duc la vot ,duceți-vă incontinuare la vot și votați in special USR-plus ca sigur nu o sa se schimbe nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole