VOUCHERELE DE VACANTA: SCHIMBARE MAJORA – Ce se va putea plati cu ele. Vesti bune pentru familiile cu copii. Legea a fost adoptata

1205

sursa foto: romaniatv.net

Voucherele de vacanta acordate parinitilor pot fi utilizate si pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele scolare. Valoarea unui tichet este de 1.450 lei. Camera Deputatilor a adoptat miercuri, 8 iunie 2022, in calitate de for decizional, Proiectul de Lege pentru modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. In Senat, initiativa fusese aprobata inca din 2019.

Potrivit expunerii de motive, beneficiarii voucherelor de vacanta pot achizitiona cu aceste bilete de valoare servicii precum cazare, masa, transport, servicii de tratament si de agrement sau pachete turistice. Legea impune insa la folosirea voucherelor achizitionarea a cel putin o noapte de cazare. Initiatorii au reclamat anumite limitari care tind sa altereze atat intentia, cat si avantajele folosirii acestor vouchere in asa fel incat beneficiarii lor sa se poaté bucura de toate facilitatile.

Legea merge la promulgare


“Vorbim aici de posibilitatea ca aceste vouchere as poata fi folosite pentru membrii familiei, fara ca beneficiarul sa ii insoteasca. Mai precis, vorbim de posibilitatea ca aceste vouchere sa poata fi folosite in folosul si binele copilului sau copiilor beneficiarului. Mai precis, prin folosirea voucherelor de vacanta al/ale parintelui/parintilor pentru plata taberelor.
Astfel, intentia legiuitorului nu se modifica cu nimic. Ba, mai mult, se imbunatateste, adaugandu-se posibilitatea de dezvoltare personala a copilului, de acordare a posibilitatii unei activitati experientiale si de cunoastere pentru copil. De aceea, o modificare legislativa cu scop de imbunatatire care sa priveasca posibilitatea platii taberelor pentru copii prin voucherele de vacanta acordale parintilor nu ar face decat sa arate interesul statului roman fata de binele copilului si atentia sa pentru dezvoltarea din toate punctele de vedere a copilului”
, se arata in expunerea de motive.

Avand in vedere ca deputatii au dat unda verde legii, dupa promulgarea acesteia de catre presedintele Klaus Iohannis, taberele scolare vor putea fi platite cu vouchere de vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole