„VOCEA” LUI PUTIN, ANUNT DESPRE FURNIZAREA GAZELOR RUSESTI – Planul Kremlinului

744

sursa foto: gds.ro

Rusia poate furniza gaze altor tari, deoarece lumea este mult mai larga decat Occidentul. Declaratia a fost facuta de purtatorul de cuvant al Kremlunului, Dmitri Peskov, potrivit tass.ru. Acesta a acordat un interviu postului francez de televiziune  LCI, si a fost intrebat despre pierderile Rusiei in cazul in care tarile occidentale refuza sa mai cumpere gaze din Rusia.

„Traim sub sanctiuni de mult timp, ne-am obisnuit. Viata continua, in ciuda acestor sanctiuni”, a spus Peskov.
Purtatorul de cuvant al Kremlinului sustine ca Rusia poate exporta gaze in alte tari:

 „Este nevoie de gaz in intreaga lume”.

Romania a cerut sprijin Comisiei Europene

Comisia Europeana anunta ca va oferi sprijin tehnic pentru a ajuta 17 state membre, printre care si Romania, sa isi elimine treptat dependenta de combustibilii fosili rusi, in conformitate cu planul REPowerEU pentru o energie mai accesibila, mai sigura si mai durabila.
Expertiza tehnica va sprijini statele membre sa identifice si sa puna in aplicare cele mai bune reforme de politica si investitii in domenii precum diversificarea aprovizionarii cu energie, accelerarea tranzitiei catre energia din surse regenerabile si sporirea eficientei energetice, pentru a atinge aceste ambitii europene comune. Statele membre care au solicitat si vor primi acest sprijin in lunile urmatoare sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Croatia, Italia, Cipru, Ungaria, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Slovacia si Finlanda, potrivit Comisiei.

Cererea lui Putin

Vladimir Putin a anuntat la sfarsitul lui martie ca tarile “neprietenoase” Moscovei vor trebui sa achite gazele pe care le importa din Rusia in ruble. Mai exact, vor trebui sa isi deschida conturi in ruble la bancile rusesti, urmand ca platile pentru livrarea gazelor sa se faca in aceste conturi.
Vladimir Putin a dat si un ultimatum: in cazul in care plata in ruble va fi refuzata, furnizarea gazelor catre tarile din Europa va fi sistata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole