VIZE PENTRU SUA FARA INTERVIU – S-au anuntat categoriile eligibile. Iata cine sunt romanii care beneficiaza de aceasta oferta

606

sursa fotO; facebook Ambasada SUA

Romanii carora li s-au eliberat anterior vize de intrare in Statele Unite ale Americii le pot reinnoi fara interviu. Ambasada SUA a anuntat categoriile eligibile pentru solicitarea de viza fara interviu.

Acestea sunt

• Copiii cu varsta sub 14 ani daca un parinte detine o viza;
• Persoanele care au implinit 80 de ani si peste;
• Persoanele care isi reinnoiesc aceeasi categorie de viza expirata in ultimii 4 ani sau pe cale sa expire;
• Persoanele care solicita pentru prima data vize de lucru pe baza de petitie sau vize de studiu F, M sau J (academic) si care au calatorit anterior in SUA cu o viza sau cu o aplicatie ESTA.

Pentru a verifica criteriile de eligibilitate pentru aceasta optiune, aflati AICI detalii suplimentare:

Incurajam solicitantii sa foloseasca aceasta optiune daca sunt eligibili. Daca sunteti eligibili si totusi optati pentru varianta cu interviu, ne vom regasi in imposibilitatea de a aproba programari in regim de urgenta.
ATENTIE: Pentru a solicita o viza prin varianta fara interviu trebuie sa fiti prezenti fizic in Romania, inclusiv copiii cu varsta sub 14 ani. Daca nu aveti permis de sedere in Romania si programati un interviu, copiii trebuie sa fie prezenti in tara la momentul interviului.

Important pentru solicitantii care nu au permis de sedere in Romania:

Pentru cetatenii straini care nu au permis de sedere in Romania si care aleg sa solicite o viza la Bucuresti nu vom putea prioritiza programarea interviului sau procesarea vizei ca urmare a calatoriei de urgenta . Nu putem garanta procesarea vizei intr-un anumit interval de timp. Vom depune toate eforturile sa procesam solicitarile de viza in timp util. Copiii cu varsta sub 14 ani nu trebuie sa fie prezenti la interviu, dar trebuie sa fie prezenti fizic in Romania la momentul procesarii vizei. Nu putem accepta solicitari de viza fara interviu pentru cetateni care nu au permis de sedere in Romania.

Tipul de viza

Scopul calatoriei precum si alte elemente vor determina tipul de viza necesar, conform legislatiei americane. In calitate de solicitant de viza trebuie sa demontrati ca indepliniti toate criteriile pentru a obtine tipul de viza pe care il solicitati.
Puteti consulta Lista categoriilor de viza disponibila pe usvisas.state.gov pentru a stabili care este cel mai potrivit tip de viza pentru scopul calatoriei in Statele Unite”, precizeaza Ambasada SUA.

Ultimele articole