VINE POLITIA – Iata ce vor pati cei care care circula fara bilet cu transportul in comun

1136
Indemnizatie pentru program redus

sursa foto: tvn24bis.pl

Probleme pentru cei care circula fara bilet cu mijloacele de transport ale STB. Politistii vor urca in tramvaie si autobuze si vor face echipa cu controlorii pentru „a-i prinde pe blatisti”.


In plus, suprataxa a fost marita la 80 de lei, echivalentul unui abonament lunar pe toate liniile, iar calatorii fraudulosi care accepta sa o plateasca pot utiliza cardul de suprataxa ca titlu valabil de calatorie in ziua respectiva. A fost marita si amenda pentru contravenientii care nu achita suprataxa, acestia fiind obligati sa plateasca intre 300 si 500 de lei dupa incheierea procesului verbal.
Masurile vin urmare a faptului ca foarte multi calatori circula fara titluri de calatorie valabile, si numai circa 10% din costurile transportului in comun sunt acoperite din incasari.

Astfel, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti – Ilfov (TPBI) anunta ca, incepand cu 1 septembrie 2021, va intensifica activitatea de control al biletelor si abonamentelor in mijloacele de transport in comun.

Putini platitori

TPBI precizeaza ca, desi capacitatea de transport a fost imbunatatita prin cresterea vitezei comerciale odata cu reorganizarea si optimizarea transportului public din regiune si prin innoirea flotei operatorilor, numarul calatorilor platitori a scazut constant in ultimii doi ani.
In prezent, capacitatea de transport oferita zilnic de toti cei patru operatori se ridica la 2,172 milioane calatori, in vreme ce numarul de calatori platitori (detinatori de abonamente sau persoane care au validat biletele in vehicule) ajunge la circa 210.500:

Metode de plata

„Pentru a diversifica optiunile de plata, TPBI a introdus la 1 august 2021 o oferta tarifara noua, care este integrata cu transportul regional si cu metroul si face apel la calatori sa nu mai circule cu mijloacele de transport in comun fara bilet sau abonament. Totodata, facilitatile de plata sunt multiple, publicul putand opta pentru cumpararea unui card de transport sau pentru plata biletului ori a abonamentului prin intermediul aplicatiei gratuite de mobil 24Pay.
In situatia in care nu beneficiaza de internet pe telefonul mobil, calatorul poate trimite un mesaj prin SMS si isi va plati astfel biletul de 90 de minute cu orice mijloc de transport de suprafata sau cel de 24 de ore. De asemenea, daca are un card bancar contactless, calatorul poate plati cu acesta direct la validator in toate autobuzele Otokar si Mercedes Hibrid sau pe liniile de tramvai 1/10 si 41.
Cu toate aceste posibilitati oferite, foarte multi petenti reclama faptul ca in randul calatorilor exista persoane care nu detin titlu de calatorie, dar, printr-un comportament agresiv fata de echipele de control, nu sunt sanctionati. Pentru a evita potentialele conflicte, TPBI a obtinut sprijinul autoritatilor locale, care vor asigura prezenta unor reprezentanti ai politiei in cadrul echipelor de control.

Amenda

Mai mult, prin noua politica tarifara, suprataxa a fost marita la 80 de lei (echivalentul unui abonament lunar pe toate liniile), iar calatorii fraudulosi care accepta sa o plateasca pot utiliza cardul de suprataxa ca titlu valabil de calatorie in ziua respectiva. A fost marita si amenda pentru contravenientii care nu achita suprataxa, acestia fiind obligati sa plateasca intre 300 si 500 de lei dupa incheierea procesului verbal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole