VIN BANII DIN PNRR โ€“ Cererea de plata facuta de Romania a fost aprobata. Miliarde de euro intra in cont

434

sursa foto: facebook Marcel Bolos

Vesti bune: a fost aprobata cererea de plata numarul doi facuta de Romania pentru banii din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Ministrul Finantelor, Marcel Bolos (foto) a anuntat suma care ne revine.

Potrivit lui Bolos, Comitetul Economic si Financiar a dat aviz pozitiv pe ๐œ๐ž๐ซ๐ž๐ซ๐ž๐š ๐๐ž ๐ฉ๐ฅ๐š๐ญ๐šฬ† ๐ง๐ฎ๐ฆ๐šฬ†๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐ˆ๐ˆ din PNRR. Acesta era ultimul pas necesar pentru adoptarea platii de catre Comisia Europeana a celor ๐Ÿ,๐Ÿ• ๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐š๐ซ๐๐ž ๐ž๐ฎ๐ซ๐จ.
Depunerea acestei cereri a fost conditionata de reglementarea unor aspecte cheie pentru Romania, precum decarbonizarea, interoperabilitatea bazelor de date pentru reducerea birocratiei si cloud-ul guvernamental.

Este a doua veste buna la sfarsit de saptamana, dupa ce premierul Ciolacu a declarat ca nu este de acord cu cresterea cotei de TVA peste 19%, un lucru care ar duce, evident, din nou la o crestere a inflatiei si la o reducere a ratei de crestereย  economica (click aici pentru a citi)
Daca am fi crescut un punct procentual de TVA, ar fi adus la pachet o inflatie de 0,5%. Este pentru prima oara, dupa aproape doi ani, cand am reusit sa aducem inflatia la o singura cifra si vom continua sa descrestem cat mai mult. Numai asa putem creste puterea de cumparare a romanilorโ€.

Iata anuntul ministrului de Finante:

Comitetul Economic si Financiar (EFC) a dat aviz pozitiv pe ๐œ๐ž๐ซ๐ž๐ซ๐ž๐š ๐๐ž ๐ฉ๐ฅ๐š๐ญ๐š ๐ง๐ฎ๐ฆ๐š๐ซ๐ฎ๐ฅ ๐ˆ๐ˆ din PNRR. Acesta era ultimul pas necesar pentru ca European Commission sa adopte decizia privind plata celor ๐Ÿ,๐Ÿ• ๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐š๐ซ๐๐ž ๐ž๐ฎ๐ซ๐จ.
Astfel, ne asteptam ca ๐ฉ๐š๐ง๐š ๐ฅ๐š ๐ฌ๐Ÿ๐š๐ซ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐š๐œ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ข ๐ฅ๐ฎ๐ง๐ข banii sa ajunga in tara.
Reamintesc faptul ca depunerea acestei cereri a fost conditionata de reglementarea unor aspecte cheie pentru Romania precum decarbonizarea, interoperabilitatea bazelor de date pentru reducerea birocratiei si cloud-ul guvernamental.
Mai mult, desi avem unul dintre cele mai complexe planuri, am fost printre primele sapte state din UE care au depus cerereaโ€.

 

 

Ultimele articole