VICTORIE PENTRU DIANA SOSOACA – Unda verde pentru restituirea banilor platiti de romani pe amenzile aplicate abuziv in starea de urgenta (Document)

23933

Dreptate pentru romanii care au fost amendati abuziv in perioada starii de urgenta declarata de Klaus Iohannis. Asta cere senatoarea Diana Sosoaca, care a initiat in acest sens un proiect de lege care prevede ca  amenzile contraventionale aplicate pe durata starii de urgenta si care au fost achitate, in tot sau in parte, de catre debitori, se restituie. Iar vestile bune nu se opresc aici.

Aviz pozitiv

Deja proiectul senatoarei Sosoaca a primit aviz pozitiv de la Consiliul Economic si Social (facsimil).
In mod normal, legea ar trebui sa primeasca toate avizele si sa fie votata in Parlament, dupa care promulgata de presedintele Klaus Iohannis, avand in vedere decizia Curtii Constitutionale care a decis ca dispozitiile art. 28 din OUG nr. 1/1999 (in baza carora erau aplicate amenzile) sunt neconstitutionale, la fel ca si OUG nr. 34/2020, ordonanta care prevede modificarea sau completarea unor articole existente in OUG nr. 1/1999 printre care si articolul 28 referitoare la amendarea populatiei (click aici pentru a citi).

Iata ce prevede proiectul de lege:

-Faptele care au fost savarsite pe durata starii de urgenta raportat la dispozitiile Decretului prezidential 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei si care au fost constatate prin procese verbale de constatare a contraventiilor nu se mai sanctioneaza;

-Procesele verbale emise pe durata starii de urgenta se declara nule;

–Amenzile contraventionale aplicate pe durata starii de urgenta si care au fost achitate, in tot sau in parte, de catre debitori, se restituie, la cererea acestora, potrivit prevedrilor Legii 207/2015 privind Codul de procedura fiscala;

-Pentru amenzile care nu au fost achitate, in tot sau in parte, in temeiul proceselor verbale de constatare a contraventiilor, organele fiscale nu vor da in debit sumele datorate in vederea executarii silite;
-Persoanele sanctionate cu amenda contraventionala care nu au achitat amenda pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, nu mai au obligatia achitarii acesteia.

3 comentarii la “VICTORIE PENTRU DIANA SOSOACA – Unda verde pentru restituirea banilor platiti de romani pe amenzile aplicate abuziv in starea de urgenta (Document)

  1. Dam in Instanta Statul Roman cu presedintele lui Johanis,Arafat si Catzu,Orban,Tataru Nelu si cerem daune morale de cat ne permite Legea,acum,luna iunie 2021,nu mai asteptam fratilor toamna!Cred ca de la 2 miliarde lei in sus!Nemernici de guvernanti,voi v-ati imbogatit in plandemia care nu exista iar noua ne-ati luat libertatea,ne-ati luat serviciul si zi de zi tot ridicati pretul la carburanti si va laudati ca sunteti pe locul 4 in Europa la vaccinul cu mici,nemernicilor!
    Ticalosilor globalisti de masoni ordinari ce sunteti!
    Cerem arestarea lui JeghaniSS,Arahat,Catzu,Tataru,Orban si toti cei care au sprijinit toata mascarada asta falsa a zisului Covid19 !
    La Puscarie cu voi,nemernicilor de sarlatani si hoti,nu va mai ajung banii chiar de aveti sase case si luati chirii aberante,puturosilor!

    1. Aveti dreptate.Trebuie actionat cit mai repede sa nu mai aiba nemernicii timp sa mai intreprinda ceva.Eu sunt pensionara am 72 de ani si degeaba indemn pensionarii sa dam in judecata Statul ca nu am cu cine Vad ca dv faceti acelasi lucru dar romanii sunt prea lasi sa faca ceva desi au sanse.M-asi bucura sa reusiti deoarece meritati despagubiri .Daca toti se complac in ignoranta ori lene mereu vor fi marginalizati,abuzati,furati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole