VESTI PENTRU ELECTORATUL DE DREAPTA DE LA USR – Vor plati cu 50% mai mult (Document)

2869
salariile angajatilor USR

Vesti proaste pentru studenti, in buna parte votanti ai Aliantei USR-PLUS condusa de Dan Barna (foto) si Dacian Ciolos.

Ministerul Transporturilor condus de USR-istul Catalin Drula a pus in consultare publica proiectul prin care propune acordarea unei reduceri de 50% pentru transportul studentilor pe calea ferata, in conformitate cu OUG nr. 8/2021.
Concret, nu vor mai beneficia de gratuitate si vor plati cu 50% mai mult pentru calatorii.

Reamintim ca OUG nr. 8/2021, Ordonanta austeritatii, prevede taierea voucherelor de vacanta in acest an si eliminarea gratuitatilor la transport pentru studenti.

Iata ce vor primi studentii:

„La data de 18.02.2021 s-a publicat Ordonanta de urgenta nr. 8/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative care modifica Legea nr. 1/2011 a educatiei nationale, respectiv facilitatile acordate studentilor la transportul pe calea ferata. Astfel studentii care beneficiau de gratuitate la transportul pe calea ferata, vor beneficia de tarif redus 50% la calatoria pe calea ferata cu tren orice categorie, clasa a II-a.

Prin prezentul act normativ, se propune modificarea reglementarilor de lucru la casele de bilete si in tren, in vederea acordarii reducerii de 50% pentru transportul pe calea ferata a studentilor, in conformitate cu dispozitiile OUG nr. 8/2021.
In cadrul proiectului de hotarare de guvern de modificare a normelor metodologice s-a specificat care este reducerea la transport de care beneficiaza studentii, respectiv legitimatii de calatorie cu tarif redus 50% (50% din tariful de transport si 50% din tariful de rezervare) si abonamente lunare cu numar nelimitat de calatorii cu reducere 50% la transportul cu tren regio si interregio clasa a II-a.”.

*Cititi aici Proiectul de lege

1 comentariu la “VESTI PENTRU ELECTORATUL DE DREAPTA DE LA USR – Vor plati cu 50% mai mult (Document)

  1. Ce bine imi pare! Sa le taie de tot ca si asa nu-i intereseaza . Vad ca nu-i deranjează tăierea , nu ies in strada. Deci se mai poate tăia si din burse. Imi.place, ii sustin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole