VESTI BUNE PENTRU PENSIONARI – Klaus Iohannis a promulgat legea (Documentul)

1261

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru completarea art. 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, lege initiata de deputatul PNL Florin Roman.
Concret, se reglementeaza recuperarea pensiilor in urma unor erori materiale.
Florin Roman arata in expunerea de motive ca cetatenii i-au reclamat existenta unor situatii in care, desi aveau de primit sume de bani de la Casa Nationala de Pensii, acestia nu si-au mai putut valorifica dreptul din cauza intervenirii termenului general de prescriptie, cu toate ca eroarea apartinuse organului administrativ.

Iata ce prevede legea:

“In cazul in care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricarei greseli de redactare, omisiune sau mentiuni gresite, intervenite in procesul administrativ de evaluare, prelucrare si redactare a datelor in vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor inscrise in aceasta ori in sistemul electronic de punere in plata a deciziei, termenul general de prescriptie nu se aplica pentru recuperarea de catre beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplatite de catre casa teritoriala de pensii competenta”.

*Cititi aici legea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet