VESTI BUNE DE LA MINISTERUL AGRICULTURII – Romanii vor putea cumpara mai multe produse traditionale romanesti
06 August 2020 14:21 Lumea Banilor 1302Oficialii Ministerului Agriculturii aduc vesti bune consumatorilor de produse traditionale romanesti. Produsele autohtone vor fi tot mai prezente pe piata.
Mai exact, reprezentantii ministerului de resort au desfasurat o serie de intalniri, cu entitati direct implicate in sectorul agricol, pentru a admite o politica comuna de promovare a produselor traditionale romanesti.
Drept urmare, schema de calitate, a fost solutia agreata ca tehnica de promovare, de catre Ministerul Agriculturii, impreuna cu specialisti ai Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Autoritatea de Management PNDR, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania si ai Administratiei Pietelor Sector 2, scrie Revista Lumea Satului, luni, 03 august 2020.
Emil Dumitru, Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii, a declarat:
“Credem foarte mult ca fara scheme de calitate pe care sa le finantam consistent din bugetul pe care il avem alocat Romaniei pe fonduri europene nu vom reusi sa ne consolidam si sa putem crea o nisa de consumatori care sa sustina integrarea strategiei Farm to Fork.“
Aurel Simion, Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii, a punctat:
“Acest proiect este o oportunitate extraordinara pentru desfacerea produselor certificate si atestate pe scheme de calitate si ar putea constitui un centru pilot si, totodata, un model de bune practici pentru administratiile pietelor din tara, astfel incat producatorii sa-si poata valorifica produsele, iar consumatorul sa se bucure de gustul produselor de odinioara. Este un inceput in valorificarea produselor fermierilor romani in promovarea lantului scurt de aprovizionare si consum.”
La fel de important este faptul ca, reprezentantii Administratiei Pietelor Sector 2 au venit cu o propunere reala catre producatori. Concret, Piata Colentina din Bucuresti va depozita si comercialiaza produsele agroalimentare.