VESTI BUNE DE LA CFR – Record al duratei calatoriei pe principalele rute de vacanta

888

CFR anunta ca incepand cu 13 decembrie 2020, odata cu intrarea in vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, s-au introdus mai multe trenuri de pasageri care ofera servicii superioare de tip InterCity, cu o durata redusa de parcurs, confort sporit si cu un cost al calatoriei similar trenurilor InterRegio.

Astfel, trenul “Tomis Expres” a parcurs distanta de 391 km intre Brasov – Bucuresti – Constanta in 4h si 10’, un record absolut in ceea ce priveste durata calatoriei pe aceasta ruta.

Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distantei Brasov – Bucuresti in doar 2h si 07′ cu o singura oprire de un minut in Predeal.

Potrivit CFR, viteza maxima de circulatie a fost de 160 km/h, iar viteza medie de peste 100 km/h (comparabila cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeana).

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 si vagon restaurant.

Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifica proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferata Bucuresti – Constanta si Bucuresti – Predeal, parti componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunare), investitii finantate din fonduri europene cu contributie de la bugetul de stat:

“Acest nou serviciu ‘premium’ se adreseaza atat mediul de business din cele trei municipii, cat si calatorilor care se deplaseaza in scop turistic atat in zona montana cat si in statiunile de pe litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole