VENITURILE ROMANILOR – Cea mai mare parte din bani se duc pe mancare si impozite la stat

941
a scazut roboru

foto: digi24

Veniturile totale medii lunare ale romanilor au reprezentat in trimestrul I 2021, in termeni nominali, 5476 lei pe gospodarie si 2157 lei pe persoana.

Potrivit Institutului National de Statistica, cheltuielile totale ale populatiei au fost, in trimestrul I 2021, in medie, de 4640 lei lunar pe gospodarie (1828 lei pe persoana) si au reprezentat 84,7% din nivelul veniturilor totale.

Bani pentru supravietuire

Potrivit INS, principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei.

In ceea ce priveste cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc, acestea detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,4%).

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole