VENITURILE DIN SALARII, NEIMPOZABILE – Proiectul de lege, depus in Parlament. Daca va trece, vor beneficia de aceasta masura ambii parinti. Conditia pe care trebuie sa o indeplineasca (Documente)

1027

Deputatii AUR Adrian George Axinia si Lilian Scripnic, dar si deputatul independent Anamaria Gavrila au depus in Parlament un proiect legislativ care prevede ca veniturile din salarii obtinute de anumiti romani nu sunt impozabile.
Este vorba despre propunere legislativa pentru completarea art.76 alin.(4) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.
Initiatorii arata ca vor in acest fel sa incurajeze natalitatea. Conform initiativei, nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, veniturile din salarii si asimilate salariilor primite de ambii parinti, care au cel putin 3 copii.

In expunerea de motive se arata ca potrivit datelor Institutului National de Statistica, natalitatea a inregistrat in anul 2020 o scadere fata de anul 2019 si fata de anul 2018. Astfel, in anul 2020, numarul nou-nascutilor-vii inregistrati la oficiile de stare civila din Romania a fost de 178609, cel mai mic numar din 1930 pana in rezent.

Cifre ingrijoratoare

In anul 2020 s-au inregistrat cu 24.500 mai putini nascuti-vii fata de anul 2019, iar in 2019 s- au inregistrat cu 18.440 mai putini nascuti-vii fata de anul 2018:

„In conditiile in care, pe termen scurt si mediu, nu se poate astepta ca mortalitatea sa contribuie semnificativ la reducerea scaderii demografice din Romania, natalitatea ramane singura componenta asupra careia se poate actiona cu rezultate eficiente. In acest sens, initiativa reglementeaza un instrument care vizeaza cresterea natalitatii, incurajand in acelasi timp si munca. Astfel, conform initiativei, nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, veniturile din salarii si asimilate salariilor primite de ambii parinti, care au cel putin 3 copii”, arata initiatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole