VENITURI NEIMPOZABILE PENTRU ROMANI – Se ofera si dobanda. Ministerul de Finante anunta ce trebuie sa faceti ca sa beneficiati de aceasta masura

1117

sursa foto: facebook: Guvernul Romaniei

Ministerul de Finante condus de Adrian Caciu (foto) anunta ca veniturile obtinute in urma investitiilor in titlurile de stat sunt neimpozabile. Iar dobanda oferita este anuala.

Astfel, incepand de luni, 2 mai 2022, romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani si dobanzi anuale de 5,5% si 6,15%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 02 – 26 mai 2022 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului;
-Intre 02 – 27 mai 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului;
-Intre 02 – 26 mai 2022 in mediul urban si 02 – 25 mai 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Dobanda anuala

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

1 comentariu la “VENITURI NEIMPOZABILE PENTRU ROMANI – Se ofera si dobanda. Ministerul de Finante anunta ce trebuie sa faceti ca sa beneficiati de aceasta masura

  1. Oare se va întâmpla ca pina acum sa nu poți scoate decât 5000 lei/zi, la expirare de la ghișeu sau se face virament doar in cont bancar de unde îi scoți cu comision ?Băncile nu prea vor,au mărit și ele dobânda la depozite și încearcă să te convingă să depui la ele.(din experiența).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole