VACANTA ROMANILOR IN GRECIA – Conditiile intrarii pe taramurile elene. Declaratia ministrului

1313

sura foto: dertour.ro

Incepe sezonul turistic in Grecia, o destinatie dorita de multi romani. Insa este pandemie, iar cei care vor sa viziteze taramurile elene vor trebui sa indeplineasca anumite conditii.

Astfel, potrivit digi 24, cei care doresc sa viziteze Grecia trebuie sa faca dovada ca s-au vaccinat impotriva COVID-19, ca au anticorpi dupa ce au trecut deja prin boala sau sa prezinte un test PCR negativ.

Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a declarat luni, 12 aprilie 2021, la Digi24 ca „este o veste buna”, pentru ca Romania „este luata in prima faza”, din data de 16 aprilie:

Conditiile

„Pentru turistii romani, la intrarea in Grecia nu se va cere decat un document de calatorie care se poate face foarte usor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantina in momentul in care se duc in Grecia. Am vorbit chiar astazi cu ambasadoarea Greciei in Romania si mi-a comunicat lucrurile acestea.

Intoarcerea in Romania

De asemenea, un punct esential era intoarcerea turistilor. Aici sunt mai multe cazuri. Pana acum, daca tara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, daca o tara – discutam acum de Grecia – intra pe lista, persoanele care se intorc in tara si sunt vaccinate (10 zile de la rapel) nu intra in carantina, deci intra direct. Iarasi, daca persoana a fost bolnava de COVID in ultimele 90 de zile nu intra in carantina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole