VACANTA ROMANILOR IN GRECIA – Acest lucru este obligatoriu pentru turistii care intra Republica Elena

1315

sura foto: dertour.ro

Ministerul Afacerilor Externe a anunta ca toate persoanele care intra in Republica Elena au obligatia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel putin 24 de ore anterior efectuarii calatoriei, indiferent de statul de provenienta

In contextul intarzierilor inregistrate la punctul de frontiera dintre Bulgaria si Republica Elena (Kulata – Promachonas), Ministerul Afacerilor Externe a anuntat in 12 iunie 2021 ca Ambasada Romaniei la Atena a initiat in regim de urgenta demersuri pe langa autoritatile centrale si locale elene, solicitand identificarea in cel mai scurt timp a unor solutii care sa permita fluidizarea traficului in punctul de frontiera Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului si a echipamentelor de testare.

De asemenea, consulii Ambasadei Romaniei la Sofia si Consulatului General al Romaniei la Salonic s-au deplasat la punctul de trecere a frontierei pentru a constata modul in care decurg procedurile de verificare si pentru a acorda asistenta consulara, in functie de solicitari. 
MAE informeaza ca, potrivit datelor comunicate de autoritatile elene, demersurile de verificare la frontiera se realizeaza cu dificultate deoarece o parte dintre persoanele care sosesc in Republica Elena nu au completat formularul de identificare a pasagerului – PLF (Passenger Locator Form) anterior calatoriei.

Completarea formularului, obligatorie

In acest context, MAE a anuntat in 12 iunie 2021 ca toate persoanele care intra in Republica Elena au obligatia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel putin 24 de ore anterior efectuarii calatoriei, indiferent de statul de provenienta. Formularul PLF (Passenger Locator Form), cu codul QR aferent, este obligatoriu inca din anul 2020, MAE semnaland in mod constant necesitatea indeplinirii acestei conditii pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene. Formularul se completeaza accesand pagina de internet – https://travel.gov.gr.
Pentru a evita timpii suplimentari de asteptare la frontiera, MAE face apel la cetatenii romani sa completeze acest formular anterior deplasarii si sa obtina in timp util codul de confirmare a inregistrarii, care va trebui prezentat la frontiera:
„Avand in vedere debutul sezonului turistic, precum si situatia exceptionala generata de pandemia de COVID-19, MAE accentueaza importanta informarii temeinice, anterior deplasarii in strainatate si a verificarii cu atentie a informatiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile si alertele de calatorie, precum si a informatiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice si ale oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate.
MAE precizeaza ca autoritatile elene intreprind in continuare demersuri pentru fluidizarea circulatiei si reducerea timpului de asteptare la frontiera. MAE va continua sa urmareasca indeaproape evolutiile cu privire la tranzitul cetatenilor romani prin punctul de trecere a frontierei mentionat si va ramane in dialog constant cu autoritatile elene pentru identificarea solutiilor necesare reducerii timpului de asteptare si prevenirea unor astfel de situatii in perioada urmatoare.

Testare aleatorie

MAE reaminteste ca este in vigoare masura testarii rapide, in mod aleatoriu, in punctele de trecere a frontierei.
Informatii detaliate in limba romana sunt disponibile si pe pagina de internet a MAE: https://www.mae.ro/node/51914. Aceste informatii sunt actualizate in functie de elementele comunicate de catre autoritatile elene.
MAE reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al Romaniei la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.
De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena: 00306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic: 0030 6906 479076”.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole